Technológiai Szolgáltatás

Az Innovációs Főigazgatóság 2019-ben elindította a „Technológiai szolgáltatást”, mellyel célja – a betakarítás és a növényvédelmi gépek kivételével – a teljes technológiai gépsort felvonultató gépbérleti tevékenység mellett a kapcsolható szolgáltatások bevezetése is a partnercégek részére, ezzel nyújtva támogatást a partnerek által művelt területben és a gépekben rejlő kapacitás minél hatékonyabb kihasználására.

A gépsorok tervezésekor és kiválasztásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy azok a KITE Zrt. kínálatában a partnerek részére elérhetők, valamint, hogy a precíziós feladatok végrehajtására alkalmasak legyenek. A technológiai szolgáltatás keretén belül az Innovációs Főigazgatóság komplex technológiát biztosít, mely magába foglalja az erő- és munkagépek mellett a megfelelő gép- és technológiai ismerettel rendelkező gépkezelőt és a szaktanácsadási tevékenységet is.

A konkrét technológiai művelet elvégzése közvetetten hozzájárulhat – a szaktanácsadás, az agronómiai és a műszaki területek (gép, alkatrész, szerviz stb.) együttműködése útján – a partnerünk területén elért magasabb eredményekhez, amely része a KITE Zrt. 2019-ben életre hívott Partner Profit Programjának. A program célja a termelők részére a termelésben rejlő többletjövedelem realizálása.

Az összeállított eszközrendszerek alkalmasak a precíziós feladatok teljes körű végrehajtására. Ehhez szükséges a táblák megelőző elemzése, a precíziós elvű talajvizsgálat, melynek eredményeiből és összefüggéseiből létrejövő KITErkép (termőképesség térkép), domborzati- és hozamtérkép, valamint zónatérkép segítségével alkalmazhatjuk az adott területen a precíziós szaktanácsadást pl. optimális gépüzemeltetés, vetéstechnológia, talajművelés, mésztrágyázás, differenciált vetés és műtrágyázás tekintetében.

A teljes technológiai sor a következőkből áll: belvízelvezetés, műtrágyaszóró- és mészporszóróeszköz-kihelyezés, sávhúzás, szemenkénti vetés, sorközművelés. A legtöbb munkagépet csak kezelővel és erőgéppel együtt lehet igénybe venni. Ez alól a függesztett (RAUCH Axis 30.2) és a mészpor szórására is alkalmas közel 10 tonna kapacitású vontatott műtrágyaszóró (RAUCH Axent 100.1) képez kivételt, mivel erre a piacon csak ebben a konstrukcióban van igény, illetve így üzemeltethető gazdaságosan.

A kezelő nélkül igénybe vett műtrágyaszóró mellé előzetes felmérést igénylő kijuttatási térképet biztosítunk a gazdáknak. Ez az egyedülállóan új szolgáltatás a KITE Zrt. Innovációs Főigazgatóságának 31 fős szaktanácsadói hálózatán keresztül az ország teljes területén elérhető.

Ajánlatot kérne?

Értékesítőink országszerte állnak rendelkezésére!

Adja meg irányítószámát és rendszerünk megadja az Önhöz legközelebb lévő értékesítő kollégánkat. Vegye fel velünk a kapcsolatot!