Sajtószoba

Kategória:

hvg Brandchannel 2017. június 27.

Precíziós eszközök, önjáró gépek, kifinomult növényvédelmi szerek állnak már rendelkezésre a mezőgazdaságban. Mégis, a jövő élelmezésének kulcskérdése az anyagmozgatásban rejlik, azaz abban, hogy az agrárlogisztika hogyan teljesít.

JCB

Miközben a JCB a Loadall gyártás 40. évfordulójának megünneplésére készül az év későbbi szakaszában, a segítségükkel mi bemutatja Önöknek az Egyesült Királyságban található gyártósort és azokat a gyártási eljárásokat, amelyek a vállalat teleszkópos rakodógépeit a világon a legkeresettebb rakodógéppé teszik.

hvg Brandchannel, 2017. 05. 07.

A mezőgazdasági gépekben alkalmazott technológia fejlettsége jóval meghaladja a legokosabb személygépkocsikban található megoldásokat. De miért van szükség ilyen összetett és érzékeny rendszerekre, csúcstechnológiára?

hvg Branchannel, 2017. május. 04.

Hazánk tele van szebbnél szebb kastéllyal és parkkal. Kiválasztottunk néhány eltérő stílusút közülük, hogy kirándulásra csábítsuk még a legelszántabb városlakót is.

hvg Brandchannel, 2017. március. 18

Hosszú az út a magtól a termésig, és egyre zötyögősebb. Ugyan a klímaproblémákat nem fogjuk egy csapásra megoldani, de az agráriumot sújtó időjárási hatásokat legalább tompítani tudjuk, méghozzá négy módon is.

2017.01.04.

Időjárási anomáliákkal, munkaerőgondokkal és egy rettegett, egyelőre gyógyíthatatlan szőlőbetegséggel is viaskodniuk kellett a hazai termelőknek 2016-ban, hogy a megszokott minőség kerülhessen továbbra is a poharakba.

hvg BrandChannel, 2016.10.11

A nagy embertömegek egészséges és olcsó élelmezéséhez jó minőségű alapanyagok kellenek. Ennek egyik alappillére a szaktudáson alapuló növényvédelem, mely garantálja a legkevesebb növényvédőszer-terheléssel előállított, nagy mennyiségű és jó minőségű termést.

hvg Brandchannel; 2016.08.26

Amíg az önjáró autók tömeggyártására még éveket kell várni, az önvezető traktorok már rég munkába álltak Magyarországon. A hatékonyságuk azonban a helymeghatározás pontosságától függ, az pedig már a gazdákon múlik, melyik mellett teszik le a voksukat.

hvg Brandchannel; 2016. 09. 16.

A műholdas helymeghatározás, navigáció és 3D-s alkalmazások segítségével a talajműveléstől a betakarításig, mind precízen megvalósíthatók a szántóföldi műveletek. A legújabb 3D technológiákkal nem csak olcsóbbá és fenntarthatóbbá válik a mezőgazdasági termelés, de nagymértékben csökken az erózió és a belvízkár.