A KITE folyamatosan fejleszt és fejlődik

Ilyennek látjuk jövőnket

A magyar agrárium teljesítménye nemzetgazdasági szinten stratégiai jelentőségű. Forradalmi szemléletváltásra van szükség a mezőgazdaság technológiai megoldásaiban és üzleti folyamataiban széles körben terjed a digitalizáció. A jövedelemhatékonyság mellett egyre fontosabb szemponttá válik a gazdálkodás fenntarthatósága is.

A KITE Zrt. elismert társadalmi szereppel és gazdasági erővel rendelkező, vezető szakmai integrátorként kiterjedt, hosszú távú szerződéses kapcsolatokra építve járul hozzá a Kárpát-medencei gazdaságok technikai, technológiai és piaci fejlődéséhez. A termékkereskedelem mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az innovatív szolgáltatások elterjesztésére.
Rendszerszemléletű, komplex technológiai és kereskedelmi megoldások bevezetésével és elterjesztésével, valamint oktatással járulunk hozzá partnereink fejlődéséhez, egyre szélesebb piaci szegmensek és földrajzi területek bevonásához.

Itt tartunk most

A 100%-ban magyar tulajdonú KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. központja Nádudvaron található. 5 régióba és 20 alközpontba szervezett kereskedelmi és szolgáltató hálózatunk az ország egész területét lefedi, munkatársaink száma az 1700 főt is meghaladja. Kollégáink több mint 45%-a felsőfokú végzettségű.

A KITE dinamikusan fejlődik, piacvezető mezőgazdasági integrátorként cégcsoportunk 2021. évi nettó árbevétele meghaladta a 410 milliárd forintot. A Figyelő TOP200 2021. évi listája szerint jelentősen előre lépve, a KITE Magyarország 27. legnagyobb árbevételű vállalata..

Tradicionálisan feladatunknak tekintjük, hogy az okszerű és precíziós gazdálkodáshoz kapcsolódó eljárások és technológiák széles körű elterjesztésével közvetítsük az agrárinnovációt a gazdálkodók felé, elősegítve ezzel versenyképességüket, és felelősen hozzájáruljunk a gazdasági, környezeti és társadalmi fenntarthatósághoz.

Megfelelés üzleti partnereink elvárásainak

Közel 50 év szakmai tapasztalatára, munkatársaink tudására, valamint stabil gazdasági hátterünkre alapozva fejlesztjük szervezetünket, termékeink minőségét és innovatív szolgáltatásainkat.

A termékpalettánkon szereplő termékek gyártói nagyra értékelik, hogy tevékenységünket saját országos hálózat, megbízható értékesítés utáni szerviz, hiteles szakmai tanácsadás segíti. Mintegy tizennégyezer minősített partnerünk igényeihez alkalmazkodva, fejlesztő-tanácsadó feladatainkat a kereskedelemhez kapcsolva látjuk el.

A KITE kereskedelme alapvetően kétirányú, amely egyrészt a termeléshez szükséges inputanyagok, eszközök és szolgáltatások forgalmazását, másrészt a mezőgazdasági termények felvásárlását és továbbértékesítését jelenti. A terménykereskedelemmel foglalkozó üzletág biztonságos megoldást nyújt partnereink gazdálkodásának finanszírozására is.

Társaságunk gazdasági teljesítményét és piaci megítélését jellemzi hosszú ideje eredményes hivatalos forgalmazói kapcsolatunk a világ legnagyobb mezőgépgyártójával, a John Deere céggel, valamint számos további gyártóval, melyek saját termékcsaládjukban vezető pozíciót töltenek be. Kiterjedt nemzetközi együttműködéseink naprakész szaktudást biztosítanak és gyors reakcióidőt tesznek lehetővé.

Ilyennek látnak minket a gazdálkodók

A KITE a legnagyobb integrátor, országos lefedettséggel és stabil tőkeerővel rendelkezik.

Minőségi termékekkel kereskedik, komplex kínálata a szántóföldi növénytermesztés teljes ciklusát ki tudja elégíteni.

A KITE egy tudásbázis, technológiai fejlesztésben a megalapítása óta élen jár.

Partnereink elégedettsége kulcsfontosságú számunkra, ezért rendszeresen megkérdezzük véleményüket az együttműködésünk során szerzett tapasztalataikról. A felmérésekben rendre a KITE legfontosabb tulajdonságaként a piacvezető szerepet, a komplex választékot és a kiemelkedő szakértelmet említik.

360 fokos megoldást kínálunk

Célunk, hogy minden kereskedelmi tevékenységünkben megjelenjen a KITE hozzáadott értéke, a komplex kínálat és a korszerű szakmai tudás.

Az ábra elemeire kattintva részletesebb tájékoztatást talál.

Precíziós szaktanácsadásGépüzemeltetés-támogatásTechnológiai szolgáltatásVetőmagMűtrágyaNövényvédő szerTerményKertészetKörnyezetápolásÖntözésAlkatrészGépBérgépSzervizHitelirodaKapcsolat

Ilyennek lát a szakma bennünket

A KITE fejlesztések eredményeit és munkatársaink egyéni teljesítményét az elmúlt öt évtized során számos szakmai díjjal ismerték el, a továbbiakban csak az utóbbi néhány év kiemelkedő elismerései közül említünk néhány példát.

Szabó Levente vezérigazgató és Hadászi László innovációs főigazgató az Agrár Innovációs Díj átadóján.

Élenjáró innovátor

2021-ben a KITE Zrt. PGR - Precíziós Gazdálkodási Rendszer- fejlesztését a Magyar Innovációs Szövetség Agár Innovációs Díjjal tüntette ki. Az Agrár Innovációs Díj 2017 elismerést pedig az időjárás-független starter trágyázási rendszer fejlesztéséért kaptuk.

Az AgromashExpo szakmai zsűrije is évről évre elismeri tevékenységünket. A 2020-as Nemzetközi Termékfejlesztési Versenyen Termékfejlesztési Nagydíjat nyert a John Deere 8R-es traktorsorozat, míg 2019-ben logisztika kategóriában nyertünk különdíjat a John Deere Expert Alert analitikai rendszerfejlesztés nemzetközi projektben végzett munkánkért. 2018-ban input kategóriában különdíjban részesültünk, 2016-ban kiérdemeltük a Hazai Termékfejlesztés Prémium Oklevelet és 2012-ben az AgromashExpo Nemzetközi Termékfejlesztési Versenyen Nemzetközi Innovációs Nagydíjat kaptunk.

2014-ben a John Deere a Service Excellence Award díjjal jutalmazta a KITE szervizszolgáltatásainak minőségét.


Környezettudatos vállalat

Különösen büszkék vagyunk az Environmental Respect Awards 2016 díjra, mert ez az egyik legrangosabb elismerés, amit mezőgazdasági vállalkozás kaphat a környezettudatos működésért. A KITE 190 pályázó közül az EMEA régióban egyedüliként nyerte el az „Elkötelezetten a környezetért” díjat és ezenfelül a magasabb elismerést jelentő EMEA „Elkötelezetten a környezetért” Tiszteletbeli Nagykövete címet is.

Innovatív Cseber Gyűjtőhely díj 2020

Első alkalommal ítélték oda ezt a díjat a KITE munkatársai által életre hívott és megvalósított innovatív, sokrétű oktató és szemléletformáló kampányért, amelyet partnerei körében a göngyölegek szakszerű, környezettudatos kezelésének előmozdítása érdekében folytatott.


Felelős munkaadó

A Zyntern.com állásportál 3000 pályakezdő fiatal részvételével végzett átfogó kutatása során Agrár- és élelmiszertudomány kategóriában rendre az élmezőnyben szerepelünk, 2020-ban a második legvonzóbb, míg 2021-ben a legvonzóbb munkahelyként értékelték a KITE-t a megkérdezett diákok.

Korrekt, stabil üzleti partner

Partnerkapcsolataink minőségét mi sem bizonyítja jobban annál, hogy nekünk ítélték a Figyelő TOP200 Megbízhatósági Díjat 2016-ban, valamint a 30. Farmer Expon stabil partnerségért emlékéremmel jutalmaztak 2021-ben. Emellett megkaptuk tizenkét alkalommal a Business SuperBrands és kilenc alkalommal a MagyarBrands díjat üzleti kategóriában.

A KITE színes világa

Alközpont kereső

  • Központ
  • Alközpont
  • Alközpont és géptelep
  • Kertészeti telephely
  • Mintabolt
  • Telephely
  • Ön pozíciója