A KITE tevékenysége

Precíziós gazdálkodás Vetőmag Műtrágya Növényvédő szer Termény Kertészet Környezetápolás Öntözés Alkatrész Gép Bérgép Szerviz Hiteliroda Kapcsolat

Precíziós gazdálkodási szolgáltatások

A KITE vezető szakmai tudására és stabil gazdasági hátterére alapozott innovatív precíziós gazdálkodási rendszerhez kapcsolódó szolgáltatásokkal segítjük partnereinket a jövedelemhatékony és fenntartható szántóföldi növénytermesztés elérésére irányuló erőfeszítéseikben.
Az innovatív technológiák segítségével, helyspecifikus információk alapján végzett és optimalizált technológiát nevezzük precíziós gazdálkodásnak. A KITE szakembergárdájában egyedülállóan ötvöződik a mezőgazdasági gépészet, a digitalizáció és az agrotechnológia tudása, így a teljes precíziós gazdálkodási rendszer kialakításához, vagy bármely eleméhez tudunk szaktanácsadást, digitális szolgáltatásokat, input anyagokat, gépeket és szervizhátteret ajánlani.

Finanszírozási szolgáltatások

A KITE agrár- és műszaki szakértelmére, partner- és piacismeretére alapozott termelés-finanszírozási és hitelközvetítői szolgáltatásokkal jelentősen hozzájárulunk az agráriumban tapasztalható forráshiány áthidalásához, partnereink kiszámítható fejlődéséhez.
A KITE komplex kereskedelmi és szolgáltatás kínálatának részeként célzott növénytermesztéshez kapcsolódó inputfinanszírozási tevékenységet végzünk, valamint a KITE által forgalmazott beruházási termékek, kiemelten a szántóföldi gépek finanszírozásához kapcsolódó hitelközvetítői szolgáltatásokat nyújtunk. Teljes körű szolgáltatásunk az igényfelméréstől a finanszírozási folyamat teljes lebonyolításáig terjed. Célunk egyszerű, kényelmes, az egész folyamat során átlátható szolgáltatás, szükség esetén az önerő előfinanszírozására is konstruktív megoldások biztosítása.

Biztosítás-közvetítői szolgáltatások

Partnerismeretünkre, agrár- és műszaki szakértelmünkre alapozott egyedi biztosítási konstrukciókkal segítjük elő mezőgazdasági kockázatoknak kitett partnereink tudatos kockázatcsökkentését, a biztosítási kultúra javítására törekszünk.
A KITE komplex kereskedelmi és szolgáltatás kínálatának részeként partnereink számára több megoldási lehetőséget, jó ér-érték arányú ajánlatokat tudunk bemutatni igényeik és kockázataik lefedésére, mivel a Magyarországon bejegyzett vagy magyarországi fiókteleppel rendelkező biztosítótársaságok jelentős részével kapcsolatban állunk.

Szervizszolgáltatás

Magasan képzett mérnökök, szervizmesterek, specialisták, képzett és gyakorlott szerelők biztosítják, hogy partnereink szezonra időben felkészített, megfelelően beállított és összehangolt gépekkel, minimális állásidővel, hatékonyan tudjanak gazdálkodni.
A KITE komplex műszaki kereskedelmi és szolgáltatás kínálatának részeként ágazatunk feladata a cég által forgalmazott mezőgazdasági és környezetápolás-technikai gépek hivatalos jótállási és teljes körű szerviz ellátása; mezőgazdasági gépek műszaki ellátása; speciális IT szolgáltatások és a partnerek munkatársainak kapcsolódó oktatása.

Bérgépszolgáltatás

A KITE szakemberei által karbantartott, megbízható gépek bérbe adásával segítjük partnereink szűkös kapacitásainak, vagy a precíziós gazdálkodásra való áttérés hiányzó elemeinek pótlását, biztosítjuk egy gép megvásárlása előtt a tartós kipróbálás lehetőségét.
A KITE komplex műszaki kereskedelmi és szolgáltatás kínálatának részeként fenntartott bérgépflotta piacvezető márkákhoz tartozó erőgépekből, rakodókból, betakarító gépekből és munkagépekből áll. Klasszikus bérgépszolgáltatással, valamint technológiai gépbérlet konstrukciókkal támogatjuk partnereink költséghatékony gazdálkodását.

Gépkereskedelem

A KITE széles mezőgazdasági gép választéka és szaktudásunk lehetővé teszi, hogy a partnereink lehetőségéhez mért leghatékonyabb technikát integráljuk gazdaságuk agrár-technológiájába.
A KITE komplex műszaki kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk új és használt traktorok, kombájnok, permetezők, szálastakarmány-gépsorok, mezőgazdasági logisztikai megoldások és munkagépek forgalmazásával foglalkozik. Hivatalos magyarországi forgalmazóként képviseljük a John Deere, JCB, JOSKIN, RABE márkákat. A precíziós gazdálkodást támogató gépek és kiegészítő berendezések teljes választékát kínáljuk.

Alkatrész-kereskedelem

Országos logisztikai hátterünkre, jelentős alkatrész raktárkészletünkre és elhivatott munkatársainkra támaszkodva partnereink műszaki problémáját szakszerűen, a lehető legrövidebb időn belül megoldjuk.
A KITE komplex műszaki kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk a John Deere és a JCB stratégiai partnere, a KITE által forgalmazott valamennyi gépmárka alkatrészellátását biztosítjuk, számos egyéb gyártmányhoz pótalkatrészeket, valamint kenő- és kopóanyagokat értékesítünk.

Öntöző-berendezések kereskedelme

A KITE energia- és víztakarékos öntözési megoldásokkal segíti a termésbiztonságot és az intenzív gazdálkodás terjedését.
A KITE komplex műszaki kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk a szántóföldi automatizált öntözés és a szántóföldi mikroöntözés területén egyaránt kínál berendezéseket. Alapos igényfelmérésre, szakmai tapasztalatunkra és országos öntözési szakszervizünkre alapozva a tervezéstől a projektfinanszírozáson keresztül a kivitelezésig teljes körűen vállalkozunk öntözőtelepek megvalósítására.

Környezetápolási gépek és eszközök kereskedelme

Prémium minőségű eszközökkel és kiterjedt szakmai tapasztalatainkkal segítjük partnereinket a rendezett, tiszta, szép zöldterületek rentábilis és hatékony létesítésében és fenntartásában.
A KITE komplex műszaki kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk környezetápolási és környezetgazdálkodási gépeket, eszközrendszereket, teljeskörű megoldásokat és szaktanácsadást értékesít. Kínálatunkban a John Deere legkorszerűbb fűnyíró- és gyepápoló gépei, kommunális traktorok, cél-munkaeszközök; biomassza gyűjtésére, komposztálására és feldolgozására alkalmas eszközök is megtalálhatók.

Vetőmag-kereskedelem

A kiváló minőségű, kipróbált KITE vetőanyagok a homogén növényállományú szántóföldi termelés és a kiemelkedő termés lehetőségét biztosítják partnereink számára.
A KITE komplex agronómiai kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk nagy vetésterületű szántóföldi növénykultúrák vetőmagjainak értékesítésével foglalkozik. Termékválasztékunk gerincét a hibrid kukorica, napraforgó, őszi káposztarepce és kalászosok képezik, de egyéb takarmány- és zöldtrágyanövény igényeket is kielégítünk. Új fajták, hibridek, a legkorszerűbb csávázószerek bevezetésére törekszünk.

Műtrágya-kereskedelem

A hazai viszonyokra fejlesztett és folyamatosan tesztelt KITE műtrágyák optimális tápanyag utánpótlással növelik a termőföld terméspotenciálját hosszú távon.
A KITE komplex agronómiai kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk szilárd műtrágyák és lombtrágyák, valamint Nitrogén és NPK műtrágyák széles választékát forgalmazza. Élen járunk a műtrágyázásban jelentkező innovációk elterjesztésében, speciális domborzati és talajviszonyok szakszerű kezelésben.

Növényvédőszer-kereskedelem

A korszerű, kipróbált KITE növényvédőszerek és termésnövelő anyagok maximalizálják a termésbiztonságot és jó minőségű termést biztosítanak.
A KITE komplex agronómiai kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk több mint 800 féle növényvédőszert és 200 féle termésnövelő anyagot forgalmaz. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy állandóan megújuló kínálatunkban saját márkás és ellenőrzött beszállítóktól származó, korszerű növényvédő szerek és komplex növényvédelmi megoldások szerepeljenek.

Terménykereskedelem

Támogatjuk az integrált KITE partnereket gazdasági érdek-érvényesítésük erősítésében, kockázataik csökkentésében, elősegítjük terményeik piacra jutását és gazdaságuk fejlődését.
A KITE komplex agronómiai kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk napraforgó, repce, búza, kukorica termelésének integrálásával, finanszírozott és ó-termények felvásárlásával és értékesítésével foglalkozik. Partnereink számára megbízható, stabil gazdasági hátteret, vevőinknek nagy volumenű, homogén minőségű terményt, teljes körű logisztikai megoldásokat biztosítunk.

Kertészeti inputanyagok és beruházási eszközök kereskedelme

Speciális kertészeti anyagaink, eszközeink és saját termelési tapasztalaton alapuló szakértelmünk biztosítja a termés megfelelő minőségű, pontosan időzített érését és optimális időben történő szállítását.
A KITE komplex agronómiai kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk a frisspiaci és feldolgozóipari zöldségtermesztéshez, a gyümölcstermesztéshez és a szőlőműveléshez kínál egyéves inputanyagokat, a termelés műanyagtermékeit, vetőmagokat, oltványokat, gépeket és beruházási eszközöket.