A KITE tevékenysége

Precíziós szaktanácsadás Gépüzemeltetéstámogatás Technológiai szolgáltatás Vetőmag Műtrágya Növényvédő szer Termény Kertészet Környezetápolás Öntözés Alkatrész Gép Bérgép Szerviz Hiteliroda Kapcsolat

Precíziós szaktanácsadás

Sok partnerrel közösen egyre több vizsgálatot végzünk a régiókban inputanyag- vagy műszaki beszállítónkkal közös fejlesztésekben. Ezek értékelésekor egyre fontosabb szerepet kap a digitális nyomon követés és természetesen a validált adatok. Ezekkel a régiós és helyspecifikus tapasztalatokkal folyamatosan fejlesztjük szaktanácsadási programunkat, hogy partnerünk precíziós gazdálkodással kapcsolatos problémáira nyújtsunk megoldást.
Ebben a rendszerben mutatkozik meg a valódi komplexitásunk, hiszen gépész- és agronómiai kollégák mellett a talajmintavevő asszisztensek és a térinformatikával foglalkozó IT szakemberek is háttértámogatást nyújtanak. Ekkor egy-egy partner feladataival 3-4 szakember is foglalkozik.

Gépüzemeltetés-támogatás

Kiemelt szolgáltatásaink közé tartozik a helyes adatgyűjtésben segítséget nyújtó gépüzemeltetést támogató szolgáltatásunk (GTSZ), amely lépésről lépésre, a gépekben rejlő legmagasabb potenciál kihasználásban nyújt segítséget, pl. dokumentációs- és gépüzemeltetési oktatásokkal, a törzsadatbázis kialakításában, a vetőgép-diagnosztikában és vetőmag tételre történő leforgatásában, telefonos ügyfélszolgálattal, napi/heti, illetve szezon gépüzemeltetési jelentéssel, feladatokhoz igazított traktor-pótsúlyozási ajánlással, kombájnkalibrációval és helyes gépüzemeltetéssel.

Technológiai szolgáltatás

A 2019-ben elindított technológiai szolgáltatás célja – a betakarítás és a növényvédelmi gépek kivételével – a teljes technológiai gépsort felvonultató gépbérleti tevékenység mellett a kapcsolható szolgáltatások bevezetése is, ezzel nyújtva támogatást a partnerek által művelt területben és a gépekben rejlő kapacitás minél hatékonyabb kihasználására.
A konkrét technológiai művelet elvégzése közvetetten hozzájárulhat – a szaktanácsadás, az agronómiai és a műszaki területek (gép, alkatrész, szerviz stb.) együttműködése útján – a partnerünk területén elért magasabb eredményekhez. A program célja a termelők részére a termelésben rejlő többletjövedelem realizálása.

Finanszírozási szolgáltatások

A KITE agrár- és műszaki szakértelmére, partner- és piacismeretére alapozott termelés-finanszírozási és hitelközvetítői szolgáltatásokkal jelentősen hozzájárulunk az agráriumban tapasztalható forráshiány áthidalásához, partnereink kiszámítható fejlődéséhez.
A KITE komplex kereskedelmi és szolgáltatás kínálatának részeként célzott növénytermesztéshez kapcsolódó inputfinanszírozási tevékenységet végzünk, valamint a KITE által forgalmazott beruházási termékek, kiemelten a szántóföldi gépek finanszírozásához kapcsolódó hitelközvetítői szolgáltatásokat nyújtunk. Teljes körű szolgáltatásunk az igényfelméréstől a finanszírozási folyamat teljes lebonyolításáig terjed. Célunk egyszerű, kényelmes, az egész folyamat során átlátható szolgáltatás, szükség esetén az önerő előfinanszírozására is konstruktív megoldások biztosítása.

Biztosítás-közvetítői szolgáltatások

Partnerismeretünkre, agrár- és műszaki szakértelmünkre alapozott egyedi biztosítási konstrukciókkal segítjük elő mezőgazdasági kockázatoknak kitett partnereink tudatos kockázatcsökkentését, a biztosítási kultúra javítására törekszünk.
A KITE komplex kereskedelmi és szolgáltatás kínálatának részeként partnereink számára több megoldási lehetőséget, jó ér-érték arányú ajánlatokat tudunk bemutatni igényeik és kockázataik lefedésére, mivel a Magyarországon bejegyzett vagy magyarországi fiókteleppel rendelkező biztosítótársaságok jelentős részével kapcsolatban állunk.

Szervizszolgáltatás

Magasan képzett mérnökök, szervizmesterek, specialisták, képzett és gyakorlott szerelők biztosítják, hogy partnereink szezonra időben felkészített, megfelelően beállított és összehangolt gépekkel, minimális állásidővel, hatékonyan tudjanak gazdálkodni.
A KITE komplex műszaki kereskedelmi és szolgáltatás kínálatának részeként ágazatunk feladata a cég által forgalmazott mezőgazdasági és környezetápolás-technikai gépek hivatalos jótállási és teljes körű szerviz ellátása; mezőgazdasági gépek műszaki ellátása; speciális IT szolgáltatások és a partnerek munkatársainak kapcsolódó oktatása.

Bérgépszolgáltatás

A KITE Zrt. olyan piacvezető mezőgazdasági gépek bérbeadásával foglalkozik, amelyek a legmagasabb műszaki tartalommal rendelkeznek. Az erőgépekből, kombájnokból, rakodógépekből és precíziós gazdálkodásra alkalmas munkagépekből álló géppark összetétele folyamatosan bővül és alkalmazkodik a piaci igényekhez, mely nemcsak a gépek típusában, hanem felszereltségében is megmutatkozik.
Mindig adódik olyan időszak, amikor a saját tulajdonú gépeken kívül szükség lenne további kapacitásokra annak érdekében, hogy a feladatok időben el legyenek végezve. Szezonban egy gép kiesése a mindennapi munkából rémálom lehet, de az is fejtörést okozhat a gazdálkodóknak, ha csak kevés időre lenne szükség nagyobb teljesítményű traktorra, vagy akár egy plusz gépre.

Gépkereskedelem

A KITE széles mezőgazdasági gép választéka és szaktudásunk lehetővé teszi, hogy a partnereink lehetőségéhez mért leghatékonyabb technikát integráljuk gazdaságuk agrár-technológiájába.
A KITE komplex műszaki kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk új és használt traktorok, kombájnok, permetezők, szálastakarmány-gépsorok, mezőgazdasági logisztikai megoldások és munkagépek forgalmazásával foglalkozik. Hivatalos magyarországi forgalmazóként képviseljük a John Deere, JOSKIN, RABE márkákat. A precíziós gazdálkodást támogató gépek és kiegészítő berendezések teljes választékát kínáljuk.

Alkatrész-kereskedelem

Országos logisztikai hátterünkre, jelentős alkatrész raktárkészletünkre és elhivatott munkatársainkra támaszkodva partnereink műszaki problémáját szakszerűen, a lehető legrövidebb időn belül megoldjuk.
A KITE komplex műszaki kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk a John Deere stratégiai partnere, a KITE által forgalmazott valamennyi gépmárka alkatrészellátását biztosítjuk, számos egyéb gyártmányhoz pótalkatrészeket, valamint kenő- és kopóanyagokat értékesítünk.

Öntöző-berendezések kereskedelme

A KITE energia- és víztakarékos öntözési megoldásokkal segíti a termésbiztonságot és az intenzív gazdálkodás terjedését.
A KITE komplex műszaki kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk a szántóföldi automatizált öntözés és a szántóföldi mikroöntözés területén egyaránt kínál berendezéseket. Alapos igényfelmérésre, szakmai tapasztalatunkra és országos öntözési szakszervizünkre alapozva a tervezéstől a projektfinanszírozáson keresztül a kivitelezésig teljes körűen vállalkozunk öntözőtelepek megvalósítására.

Környezetápolási gépek és eszközök kereskedelme

Prémium minőségű eszközökkel és kiterjedt szakmai tapasztalatainkkal segítjük partnereinket a rendezett, tiszta, szép zöldterületek rentábilis és hatékony létesítésében és fenntartásában.
A KITE komplex műszaki kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk környezetápolási és környezetgazdálkodási gépeket, eszközrendszereket, teljeskörű megoldásokat és szaktanácsadást értékesít. Kínálatunkban a John Deere legkorszerűbb fűnyíró- és gyepápoló gépei, kommunális traktorok, cél-munkaeszközök; biomassza gyűjtésére, komposztálására és feldolgozására alkalmas eszközök is megtalálhatók.

Vetőmag-kereskedelem

A kiváló minőségű, kipróbált KITE vetőanyagok a homogén növényállományú szántóföldi termelés és a kiemelkedő termés lehetőségét biztosítják partnereink számára.
A KITE komplex agronómiai kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk nagy vetésterületű szántóföldi növénykultúrák vetőmagjainak értékesítésével foglalkozik. Termékválasztékunk gerincét a hibrid kukorica, napraforgó, őszi káposztarepce és kalászosok képezik, de egyéb takarmány- és zöldtrágyanövény igényeket is kielégítünk. Új fajták, hibridek, a legkorszerűbb csávázószerek bevezetésére törekszünk.

Műtrágya-kereskedelem

A hazai viszonyokra fejlesztett és folyamatosan tesztelt KITE műtrágyák optimális tápanyag utánpótlással növelik a termőföld terméspotenciálját hosszú távon.
A KITE komplex agronómiai kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk szilárd műtrágyák és lombtrágyák, valamint Nitrogén és NPK műtrágyák széles választékát forgalmazza. Élen járunk a műtrágyázásban jelentkező innovációk elterjesztésében, speciális domborzati és talajviszonyok szakszerű kezelésben.

Növényvédőszer-kereskedelem

A korszerű, kipróbált KITE növényvédőszerek és termésnövelő anyagok maximalizálják a termésbiztonságot és jó minőségű termést biztosítanak.
A KITE komplex agronómiai kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk több mint 800 féle növényvédőszert és 200 féle termésnövelő anyagot forgalmaz. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy állandóan megújuló kínálatunkban saját márkás és ellenőrzött beszállítóktól származó, korszerű növényvédő szerek és komplex növényvédelmi megoldások szerepeljenek.

Terménykereskedelem

Támogatjuk az integrált KITE partnereket gazdasági érdek-érvényesítésük erősítésében, kockázataik csökkentésében, elősegítjük terményeik piacra jutását és gazdaságuk fejlődését.
A KITE komplex agronómiai kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk napraforgó, repce, búza, kukorica termelésének integrálásával, finanszírozott és ó-termények felvásárlásával és értékesítésével foglalkozik. Partnereink számára megbízható, stabil gazdasági hátteret, vevőinknek nagy volumenű, homogén minőségű terményt, teljes körű logisztikai megoldásokat biztosítunk.

Kertészeti inputanyagok és beruházási eszközök kereskedelme

Speciális kertészeti anyagaink, eszközeink és saját termelési tapasztalaton alapuló szakértelmünk biztosítja a termés megfelelő minőségű, pontosan időzített érését és optimális időben történő szállítását.
A KITE komplex agronómiai kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk a frisspiaci és feldolgozóipari zöldségtermesztéshez, a gyümölcstermesztéshez és a szőlőműveléshez kínál egyéves inputanyagokat, a termelés műanyagtermékeit, vetőmagokat, oltványokat, gépeket és beruházási eszközöket.