KITE Hiteliroda

A KITE Hiteliroda feladata a KITE Zrt. által értékesített beruházási termékek, vagyis a standard mezőgazdasági gépek (traktor, kombájn, teleszkópos rakodó, munkagépek stb.) illetve a speciális berendezések (öntözőberendezések, komplett jégháló rendszerek, fóliasátor stb.) finanszíroztatása közvetített szolgáltatásként.

A KITE Hiteliroda a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény szerinti többes ügynöki tevékenységet végez, MNB engedély száma: EN-I-698/2010.

Választható finanszírozási formák:

  • Zártvégű pénzügyi lízing,
  • Nyíltvégű pénzügyi lízing,
  • Operatív lízing (bérlet),
  • Kölcsön (pályázatokhoz kapcsolódó beruházásoknál).

A finanszírozás bázisa magyar forint (HUF) vagy euró lehet (EUR). A szükséges minimális önerő az új gépek esetén a nettó gépérték 27%-a, használt gép esetén a gép évjáratának függvényében 37-50%, az önerő a konstrukcióra vonatkozó áfát is tartalmazza.

A futamidő 1-5 év között változhat, de egyedi elbírálás esetén hosszabb futamidő is lehetséges. A kamatozás fix vagy változó a partner választása szerint.

A fizetési ütemezés az alábbiak szerint alakulhat:

  • Évi kétszeri díjfizetés
  • Szezonális negyedéves díjfizetés
  • Egyenletes havi vagy negyedéves törlesztés

A KITE Hiteliroda legnagyobb előnye az egyablakos kiszolgálás, mely azt jelenti, hogy a gépvásárlást és a finanszírozást egy kézből éri el a vevő. Az ügyintézés gondját is levesszük a partnerek válláról, hiszen gyors, egyszerű és kényelmes ügymenetet biztosítunk a finanszírozási szaktanácsadóink által.

Akkor sincs probléma, ha nem áll rendelkezésre elegendő készpénz az ügylet lebonyolításához, mert az önerő előteremtése lehetséges használtgép-beszámítással vagy KITÉ-s terményvásárlással is. Továbbá a 15 millió forintnál nagyobb értékű gépek, gépcsomagok estén lehetőséget biztosítunk a gépár forintban történő rögzítésére is, valamint a finanszírozási konstrukcióba beépíthető a finanszírozás futamidejére szóló teljes körű vagyonbiztosítás.

8 éve állunk a partnereink szolgálatában. Ez alatt az idő alatt 120 milliárd forint értékű gépfinanszírozást bonyolítottunk le több mint 2500 elégedett partnerünknek. 2017-ben a finanszírozott gépérték meghaladta a 20 milliárd forintot, ami a magyar mezőgazdasági gépfinanszírozási piac 25%-a.

Kérem, olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva!

Letölthető dokumentumok

Ajánlatot kérne?

Értékesítőink országszerte állnak rendelkezésére!

Adja meg irányítószámát és rendszerünk megadja az Önhöz legközelebb lévő értékesítő kollégánkat. Kérjen visszahívást, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot!