Podcast

KITE podcast - A mezőgazdaság aktualitásai első kézből a KITE szakértőitől

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy minden podcast adásunk elérhető legyen egy helyen. Innen sehova sem kell mennie, itt megtekintheti összes podcast epizódunkat. Hasznos időtöltést kívánunk hozzá!

Minisorozatunk második és egyben befejező részéhez érkeztünk. A korábbi beszélgetésben részletesen taglalt kukorica és napraforgó után, ígéretünkhöz híven, a magyar agrárium négy legnagyobb vetésterületű kultúrája közül a búza és a repce terménypiaci helyzetét is górcső alá vettük.

Újra elemezzük az ukrán helyzetet, mely még november 20-ig stabilnak látszik, az országot a fennálló három kikötői csomópontból folyamatosan hagyja el a termény. Mindez jelenleg nyugvópontra helyezte a világpiaci árakat. A termelők közül sokan még kivárnak az értékesítéssel, de ez gyorsan kockázatossá is válhat, hiszen annak ellenére, hogy az idei aszály miatt itthon alacsonyabbak a termésátlagok, a világ ellátásához szükséges mennyiségek rendelkezésre állnak, ráadásul a nehezen becsülhető keleti tartalékokkal a háttérben.

Szereplőink az előző alkalomhoz hasonlóan Dr. Kovács István terménykereskedelmi üzletág-igazgató, Kiss Róbert kereskedelmi osztályvezető és Balogh Viktor marketingigazgató.

Kattintson a videóra, és nézze meg a beszélgetést, vagy, ha csak hallgatná, megtalálja azt a spotify-on is!


Korábbi podcast epizódjaink az alábbi linkekre kattintva érhetők el: