Tartsa szemmel tömegtakarmányát!

Tartsa szemmel tömegtakarmányát!

Mint ahogy azt már megszokhatták a különböző munkaműveletekről szóló videósorozatainkban töviről hegyire kivesézzük az adott téma minden részletét. Ez alkalommal a tavaszi tömegtakarmány-előállítás került terítékre, aminek minden egyes lépését bemutatjuk Önöknek. Most azonban valami újdonsággal is készültünk.

A tavaszi takarmány előállításánál talán még a megszokottnál is gyorsabban és hatékonyabban kell dolgoznia a szakembereknek. Az agronómia és a műszak összehangolt, pontos és gyors munkája kell ahhoz, hogy minőségi és minden igényt kielégítő takarmányt takarítsunk be a lehető leggyorsabban, és ehhez jó minőségű, precíz és nagy teljesítményű gépekkel kell rendelkeznünk.

Balogh Viktor, cégünk marketingigazgatója Dr. Orosz Szilviával az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. takarmányanalitikai igazgatójával beszélget arról, hogy milyen a jó takarmány, és milyen elvárásoknak kell megfelelnünk, amikor a betakarítást végezzük.

Kiss Sándor, a Gépkereskedelmi Üzletág kereskedelmi igazgatóhelyettese Herceg Zsolt partnerünkkel kitér arra, hogy a Csaholcon található gazdaságukban milyen sikereket érnek el a takarmány-előállításban és ezzel összefüggésben a tejtermelésben.

Dr. Tóth Árpád, a Vetőmag-kereskedelmi Üzletág termeltetési koordinátorának előadásával már gondolhatunk az augusztusi betakarítás időszakra is, ugyanis a legjobb silóhibrideink tulajdonságait tárja Önök elé.

Műszaki blokkunkban a gépkereskedelemmel foglalkozó kollégáink mutatják be a rendelkezésre álló eszközeinket: Nagy Tamás marketingmenedzser a John Deere 8400-as csúcssilózót, Varga Péter kollégánk a SIP kaszákat és rendterítőket, valamint a BVL takarmánykiosztót, valamint a pótkocsi-portfóliónkat, Kolozsvári István és Kiss Zoltán a piac leggyorsabb bálázóját, Demeter András és Dr. Lefánti Rajmund pedig a logisztikában nélkülözhetetlen JCB rakodókat.

A sorozat részei rendre arról szólnak, hogy az aktuális, előttünk álló tavaszi munkálatokhoz milyen ajánlatai és termékei vannak a KITE Zrt.-nek.

Keressék a videókat a KITE YouTube, facebook és instagram csatornáján, illetve a kite.hu-n!

TAVASZI AJÁNLATAINK

Alkatrész

Alkatrész

Vetőmag

vetőmag

KITEPACK bálaháló – Kiváló ár-érték arány, megbízható minőség

A megfelelő bálacsomagoló anyag kiválasztása nemcsak a bála elkészítéséhez meghatározó, hanem a takarmány minősége, a mozgatás és tárolás szempontjából is.

A 123 cm széles KITEPACK hálót 2000, 3000, 3600 és 4200 m-es hosszúságban lehet megvásárolni. Ezek az UV-álló polyetilén hálók papírtekercsre vannak csévélve és minimum 260 kg-os szakítószilárdsággal rendelkeznek. A háló alapszíne fehér és két zöld rész található a szélein. A 123 cm széles KITEPACK márkájú bálahálók minden típusú körbálázóba használhatók gond nélkül.

A 125 cm széles KITEPACK bálaháló kétféle hosszban, 3600 és 4200 m-es hosszúságban kapható és a műszaki tartalmuk megegyezik a 123 cm-sel. Ez a fajta bálaháló olyan bálázógépeknél jelenthet alternatív megoldást, ahol a megszokottnál szélesebb bálahálót szeretnénk használni, de a John Deere Cover Edge bálaháló nem fér el.

A KITEPACK termékcsalád bálahálói hosszú élettartamúak, könnyen használhatók, gyors betöltést tesznek lehetővé és a legfontosabb, hogy széltől-szélig fedést biztosítanak a bálák számára.

KITEPACK bálazsineg – Márkától függetlenül többféle bálázógépben is használhatók

A KITE saját márkás bálazsinegei kiváló minőségben, többféle színben és méretben érhetők el. A választékunkban egyaránt megtalálható a nagy szögletes; a kis szögletes és a körbálázókban használható zsinegek. A tekercs kialakításának köszönhetően könnyen adagolható, így a zsineg szabadon és egyenletesen áramlik a tekercs elejétől a végéig. Termékeink márkától függetlenül többféle bálázógépben is használhatók.

A megfelelő zsineg kiválasztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az igényeknek megfelelő bálát tudjunk előállítani. Ezért figyelembe kell vennünk a bálázandó termény típusát, nedvességtartalmát, az időjárási körülményeket és azt, hogy a bálát milyen felhasználásra készítjük. Ezen tényezők ismeretében a KITE-nél 5 féle KITEPACK bálázózsineg közül választhatják ki a leginkább megfelelő megfelelőt.

A teljes bála- és terménycsomagolóanyag kínálatunkat itt tekintheti meg:

https://www.kite.hu/alkatresz-szerviz/bala-es-termenycsomagolo-anyagok/76

Bálázóheveder-csere akció!

John Deere, Claas, McHale bálázóhevederek kedvező áron. Gyári minőségű és alternatív hevederek kapcsos és végtelenített formában egyaránt elérhetők kínálatunkban.

A John Deere alternatív hevederek a gyári kivitelhez hasonlóan gyémánt mintával rendelkeznek, de elérhető sima szövetnyomatos és rombuszos formában is.

Az alternatív hevederek is három rétegűek, hogy nagy stabilitást biztosítsanak mind hossz, mind keresztirányban. A végtelenítéshez Flexco típusú kapocs áll rendelkezésre, mely rendkívül erős és tartós kapcsolatot eredményez.

Vetőmagajánlat szálastakarmány-termeléshez

A KITE Zrt. a nagy szántóföldi kultúrák, úgy mint kukorica, napraforgó, őszi- és tavaszi kalászosok, repce, szója, cirokfélék mellett a vetésforgót színesítő vagy speciális termeltetésekhez szükséges, illetve különböző célprogramokba is illeszkedő növényfajok vetőmagjait is forgalmazza.

Azért szeretnénk hangsúlyozni vetőmagkínálatunk színes mivoltát, mert a szálastakarmány előállításának is jó néhány kis vetésterületű növényfaj képezi az alanyát. Kiemelnénk e termékkörből a lucernát, melynek vetőmagjával a KITE alközponti hálózatában azonnal állunk partnereink rendelkezésére, hiszen minden alközpontunkban tartunk leterített szabad készletet lucerna vetőmagból.

A nagy vetésterületű növényfajok közül szálastakarmány előállítás szempontjából a silókukoricát szeretnénk kiemelni, melyből a KITE által kizárólagosan forgalmazott, saját hibriddel is rendelkezünk. Ez a hibrid nem más, mint a hazánkban már több éve köztermesztésben lévő és a vetésterületet tekintve dobogón elhelyezkedő Kleopatras silókukorica. A termék leírását honlapunkon tekinthetik meg, itt az elért eredményeiről szeretnénk beszámolni.

Az első vizsgálati évben, 2017-ben a Kleopatras Nyírbátorban 11 versenytárs hibriddel szemben került beállításra és 46,3 tonna/ha-os szilázstermésével első helyezést ért el úgy, hogy a versenytársak szilázstermésének átlaga 35,5 tonna/ha volt. 2018-ban Gyulán már csak a három legerősebb versenytárs hibriddel együtt vizsgáltuk a Kleopatras-t, mely 67 tonna/ha-os eredményével szintén első helyezett lett, ahol a versenytársak szilázstermésének átlaga 56,5 tonna/ha volt. 2019-ben a mezőnyt tovább szűkítve a két legerősebb versenytársával került a Kleopatras elvetésre, szintén Gyulán. Szilázstermését tekintve a Kleopatras ismét az első helyet foglalta el, 44,9 tonna/ha-os teljesítményével, míg konkurenseinek átlaga 40,8 tonna/ha volt. Három vizsgálati év eredményei alapján kijelenthető, hogy a Kleopatras a hazánkban elérhető egyik legjobb és legjobban elterjedt silókukorica-hibrid.

A KITE saját kukorica portfóliójából ki kell még emelnünk a Kalabre nevű újdonságunkat, mely kettős hasznosítási iránya alapján silózásra is kitűnően alkalmas, hosszú tenyészidejű (FAO 500-530), vizsgálataink alapján 16,5 tonna/ha-os potenciális szemes termés elérésére képes hibrid, melynek vetőmagja 2022-től lesz széleskörűen elérhető.

Fizessen terménnyel az új John Deere szecskázóért!

Egy jól kiválasztott szecskázógép hosszú időn át tudja szolgálni a gazdaságot, és vissza is hozza az árát az évek alatt. Azonban egy új betakarítógép megvásárlása komoly kezdeti beruházást jelent a gazdaságnak. Éppen ezért a KITE Zrt.-nél igyekszünk többféle finanszírozási lehetőséget kínálni leendő vevőinknek, amelyek megkönnyíthetik a választást a John Deere és a KITE mellett.

Új John Deere szecskázó vásárlása esetén Önnek lehetősége van a gép teljes vételárát akár terménnyel is kifizetnie (szója, búza, kukorica, napraforgó, repce), legyen szó forintos vagy devizás terményárról! Terményét gépkocsira rakva az Ön telephelyéről szállítják el, így Önnek a fuvarral sem kell bajlódnia.

Utolsó darabok! SIP kaszák, rendterítők akcióban!

A SIP immáron több mint 60 éves múltra tekint vissza, így az ez idő alatt felhalmozott tudás, tapasztalat és innováció ölt testet minden egyes új SIP eszközben. Köszönhetően a rengeteg számítógépes tervezésnek, az anyagminőségnek és a széleskörű szántóföldi teszteléseknek, a SIP gépeket három jellemzővel lehet illetni: tartósak, hatékonyak, könnyen kezelhetők.

2021. április 01. - 2021. május 30. között egyes SIP eszközök remek áron vásárolhatóak meg csupán a meghatározott készlet erejéig vagy visszavonásig, KITE géptelepi átvétellel. A pontos specifikációért és a teljes körű részletekért keresse fel KITE gépértékesítőjét!

Újdonság! Új Furrier pótkocsik már 4 850 000 Ft+ áfától!

A betakarítás hatékonysága nemcsak a kombájnon múlik, hanem az optimális és gazdaságos logisztikán is, amelyben természetesen fontos szerepe van a pótkocsiknak is. A KITE Zrt.-nél a Joskin és Fliegl márkák mellett 2021-től elérhetőek a Furrier pótkocsik is!

Ki tudhatná jobban mire van szüksége a magyar gazdáknak, mint egy magyar mérnökökből és technikusokból álló tervező-gyártó csapat? Hosszú évek tervezése és tesztelése után elkészült a kiváló minőségű, magyar gyártású Furrier B18 forgózsámolyos pótkocsi.

2021. március 1. és 2021. június 30. között csupán a készlet erejéig vagy visszavonásig, kedvező áron vásárolhatja meg legújabb Furrier pótkocsiját a KITE Zrt.-től már 4 850 000 Ft + áfától felszereltségtől függően. Érdemes tehát felkeresnie KITE gépértékesítőjét az akció részleteiről, feltételeiről.

Akciós új Fliegl pótkocsik a KITE Zrt.-től!

A KITE Zrt.-nél most árfolyamkockázat nélkül, akciós forintos áron vásárolhat új Fliegl DK 180-88 típusú pótkocsit 2021.03.01.- 2021.06.30. között csupán a készlet erejéig vagy visszavonásig.

Új Fliegl DK 180-88 pótkocsi:

  • 18.000 kg össztömeg
  • Plató méret: 5.050 mm x 2.420 mm
  • Oldalfalmagasság: 800 mm + 800 mm
  • Tekerhető takaróponyva és kezelőpódium
  • Vontatás előkészítés a második pótkocsihoz + automata vonófej
  • 385/65 R22,5 új gumikkal
  • Már 5.990.000 Ft + áfától