Őszi terményes helyzetkép - Kukorica és Napraforgó

Újra összegyűltünk a jól megszokott podcast stúdiónkban, hogy egy - a magyar mezőgazdaságot elég mélyen érintő - témát boncolgassunk. A beszélgetés fonala ismét a terménykereskedelem köré fonódik, hiszen számos olyan változás érintette a piacot utóbbi megjelenésünk óta, melyet érdemes kitárgyalni.

Legutóbbi podcast megjelenésünk óta az ukrán piaci helyzet megváltozott, hiszen azóta az – akkor már folyamatos beszédtémát képező – tengeri korridor megnyílt és ezen már mostanra is tetemes mennyiségű termény hagyta el az országot. És, bár a piac még mindig szinte óráról órára reagál a világ történéseire, annyit bizonyosan elmondhatunk, hogy az árakra ez nagy hatással van.

Mostani kétrészes minisorozatunk első részében Balogh Viktor Dr. Kovács Istvánnal a terménykereskedelmi üzletágunk igazgatójával és Kiss Róbert kereskedelmi osztályvezetővel beszélget arról, hogy mit okoz ez a magyar gazdálkodók mindennapjaiban. Első alkalommal a kukorica és a napraforgó, két hét múlva pedig a kalászosok és a repce kerülnek terítékre.

Kattintson a videóra, és nézze meg a beszélgetést, vagy, ha csak hallgatná, megtalálja azt a spotify-on is!