Nagyító alatt a tavaszi tápanyag-utánpótlás

Nagyító alatt a tavaszi tápanyag-utánpótlás

Legújabb videósorozatunkban a tavaszi munkálatokat vesszük górcső alá. Az első alkalommal a tápanyag-utánpótlás kerül a középpontba. A legfontosabb kérdéseket a kereskedelmi, a fejlesztő és a szolgáltató részlegeinkről érkező kollégákkal beszéljük át, és megmutatjuk legfrissebb témába vágó akcióinkat is.

Dr. Szabó Emese, az Innovációs Központunk munkatársa a tavaszi tápanyag-utánpótlás legfontosabb ismérveit mutatja be. Kecskés Zsolt a Kiemelt Szolgáltatási Igazgatóság, valamint Mendler János a Műtrágya-kereskedelmi Üzletág vezetői az aktuális szolgáltatási és inputajánlatainkról beszélgetnek majd cégünk marketingigazgatójával, Balogh Viktorral.

A Gép- és Alkatrész-kereskedelmi Üzletág pedig a legújabb műtrágyaszóró és -tároló eszközét mutatja be.

A KITE Zrt. szolgáltatási szektorának másik szereplője, a KITE Alkusz is bemutatkozik, az aktuális biztosítási trendekről és lehetőségekről tájékoztatja a nagyérdeműt.

A sorozat részei három hetente szólnak arról, hogy az aktuális, előttünk álló tavaszi munkálatokhoz milyen ajánlatai és termékei vannak a KITE Zrt.-nek.

Keressék a videókat a KITE YouTube, facebook és instagram csatornáján, illetve a kite.hu-n!

TAVASZI AJÁNLATAINK

Műtrágya

műtrágya

Alkatrész

Alkatrész

Alkusz

KITE Alkusz

Környezetápolás

Környezetápolás

Tápanyag-utánpótlás precízen

A precíziós gazdálkodás során rengeteg szenzor- és nyers adat kerül rögzítésre, hiszen a szenzorok a korszerű gépekben már alaptartozékok. Az adatokat információvá kell alakítanunk, hogy kiaknázzuk a bennük rejlő lehetőségeket. A PrecZone (https://pgr.hu/preczone) egy olyan digitális platform, amely megoldást nyújt a mezőgazdaságban keletkező adatok gyors és egyszerű döntéstámogató információvá történő átalakítására. A precíziós gazdálkodás során részben külső adatforrásból származó, részben a mezőgazdasági termelés valamennyi művelete során történő mérésekből nagy mennyiségű adat keletkezik. Ennek a felhalmozódó adatmennyiségnek az összegyűjtése, rendszerezése, kielemzése és ez alapján történő döntéshozatal a különböző munkafolyamatokban a precíziós gazdálkodás megvalósulásának legmagasabb szintjét jelenti.

KITÁP : A KITE Zrt. tápanyag-gazdálkodási szoftvere, melynek segítségével a talajvizsgálati eredmények, illetve más bemenő adatok felhasználásával a megcélzott termésszinthez szükséges tápanyagmennyiség számolható ki. Az egyszerű tápanyagtervtől a precíziós kijuttatási előírásig minden elkészíthető az alkalmazás segítségével. A KITE Zrt. tápanyag-gazdálkodási rendszerének létrehozásával teljesült az a célunk, hogy az egységnyi területre számított műtrágya-igényt a mai elvárásokhoz igazítsuk. Felesleges inputanyag-felhasználás ne történjen, a környezetterhelést a lehető legkisebb mértékűre csökkentsük, de a tápanyag-ellátottság se legyen limitáló tényező a termesztés során, és mindezt az elérhető legnagyobb precizitással, a táblán belüli heterogenitást is figyelembe véve lehessen végrehajtani.

Precíziós szolgáltatásokkal díjazzuk, ha most rendeli meg a tavaszi komplex műtrágyákat!

A talajmintavétel és a tápanyag-gazdálkodás képezik a növénytermesztés alappilléreit, és nem csak a talaj, hanem a növény igényeit is középpontba helyezik. Itt is igaz a szükséges és elégséges elv betartása. A szükségtelenül kijuttatott műtrágya pazarlás, a kevés tápanyag pedig limitálja a termést.

Segítünk Önnek, hogy legközelebb már a precíziós szolgáltatásainkkal nyert információk alapján hozza meg a döntést: Mennyi és milyen műtrágyát juttassak ki?

Amennyiben még nem rendelkezik talajmintavételi eredményekkel és NPK szolgáltatási csomagakciónk keretén belül 24 tonna műtrágyát vásárol, akkor 12 hektár precíziós talajvizsgálatot kap ajándékba.

Ha már korábban elvégeztette a precíziós talajvizsgálatot, akkor az alábbi három féle precíziós szolgáltatásunk közül választhat, melyek egyikét 24 tonna műtrágya vásárlása esetén elkészítjük Önnek 24 ha területre:

 • a KITErkép (termőképességi térkép) elkészítése,
 • nitrogénelőírás-térkép készítése,
 • meszezőanyagelőírás-térkép összeállítása.

Az akció a KITE kevert, Elixir-Zorka NPK, szántóföldi YaraMila, szilárd Timac Agro és Calciprill termékekre vonatkozik.

Az akció 2021.02.15-ig vagy a készlet erejéig érvényes!

UAN 27+3S és N-LOCK akció

A KITE Zrt. csomagakciója keretében 24 tonna UAN 27+3S folyékony nitrogén műtrágya + 200 liter N-LOCK inhibítor vásárlása estén kedvezményes áron jut hozzá mindkét termékhez.

Az akció részleteiről érdeklődjön KITE szaktanácsadójánál! (kite.hu/kapcsolat)

A talajban a Nitrosomonas baktériumok felelősek a nitrifikációs folyamatban az ammónia nitritté történő átalakításáért. Az N-Lock™ lassítja a nitrifikációs folyamatot. Tudományosan bizonyított, hogy gátolja a Nitrosomonas baktériumokban található ammónia-monooxigenáz enzim működését, így csökkenti a kimosódás és a denitrifikáció révén történő nitrogénveszteséget. (Campbell és Aleem, 1965.)

Az N-Lock™ hatása a talajban 60-80 napig is eltarthat, ennek köszönhetően hosszan megtartja a nitrogént a növények gyökérzónájában, ezért az jobban hasznosul és elősegíti a termés maximalizálását.

Az N-Lock™ segítségével megnövelt nitrogénhasznosulás miatt csökkenthető-e a kijuttatott nitrogén mennyisége?

A válasz egyértelmű: NEM!

Kísérletek igazolták, hogy kukoricában 5-10 %-al lehet fokozni a termés mennyiségét, de a nagyobb értékeket jellemzően az intenzívebb nitrogén visszapótlás esetén kaphatjuk. Vagyis a magas adagú nitrogén (100 kg/ha vagy a feletti) és az N-Lock™ együttes használata adja a legjobb hasznosulást!

Prémium megoldás a folyékony műtrágya tárolására és szállítására

UV-kezelt polietilénből, rotációs öntéssel, egy darabból készült tartályok, melyek alkalmasak folyékony műtrágya, permetlé és víz szállítására, tárolására, maximum 1,4 kg/m3 sűrűségig. Nem rozsdásodik, nem korrodálódik.

Többféle méretben rendelhető: A szállító tartály rendelhető 3100 / 5600 / 8100 liter űrtartalommal, a tárolótartály pedig 25500 és 31000 literes kapacitással.

Kérjen ajánlatot alkatrész-értékesítési menedzser kollégáinktól! (kite.hu/kapcsolat)

További részletekért kattintson a termékekre!

Precíziós műtrágyaszóró értékes szolgáltatásokkal!

Érdemes most a KITE Zrt.-től új RAUCH AXIS-H 30.2 W típusú műtrágyaszórót vásárolnia, hiszen meghatározott modellek esetén értékes szolgáltatási csomagban is részesülhet, amely az alábbiakat tartalmazza:

 • Precíziós talajmintavétel: 25 ha
 • KITÁP : 1 év
 • Telefonos segítségnyújtás a műtrágyaszóróval kapcsolatban: 1 év

Az ajánlat ideje: 2021.01.15 – 2021.08.31. vagy a készlet erejéig

Érdemes tehát felkeresnie az Ön KITE gépértékesítőjét (kite.hu/kapcsolat) az akció részleteiről, feltételeiről!

Legendás traktor, most legendásan jó áron!

Magyarországon a John Deere 6000-es sorozatú traktorok az elmúlt évtizedekben legendás hírnévre tettek szert, gondoljunk csak a 6000-es, a 6010-es, 6020-as 6030-as szériákra, valamint a legújabb John Deere 6M és R sorozatú traktorokra.

A KITE Zrt.-nél most akció keretében limitált ideig vásárolhat új John Deere 6155M traktort:

 • Teljes automatakormányzás-kiépítés (sf1)
 • Rugózott mellső híd (tls) és fülke
 • Nagy teljesítményű hidraulika: 114 l/p
 • Autoquad plus eco sebességváltó
 • Nettó 31 990 000 Ft-tól

Ajánlat ideje: 2020.10.22 – 2021.06.15. a készlet erejéig vagy visszavonásig. Az akció részleteiről érdeklődjön KITE gépértékesítőinknél! (kite.hu/kapcsolat)

Szeretné lecserélni vagy kiegészíteni téli munkaeszközeit?

A 2021. február 1. és február 28. között megrendelt valamennyi téli munkaeszközre -20% engedményt adunk. Akciónk valamennyi hóekére, hótolóra, só-és homokszóróra, seprő adapterre és hómaróra vonatkozik. Só- és homokszóró beszerzése esetén 2021. 02.18-ig – amennyiben teljesülnek a pályázati feltételek - lehetőség van a GINOP-1.2.9-20 számú pályázat igénybevételére is.

Az ajánlat ideje: 2021.02.01 – 2021.02.28.

Az akció részleteiről érdeklődjön a KITE gépértékesítő kollégáinknál (kite.hu/kapcsolat).

Egy vállalkozás számára a termelékenység és jövedelmezőség mellett a legfontosabb a termelés biztonsága, melyet – sok egyéb tényező mellett – a biztosításokkal lehet megteremteni.

Mi abban vállalunk szerepet, hogy Önnek a piacon fellelhető legjobb és legkedvezőbb árú ajánlatot közvetítsük.

Üzletkötőink (kite.hu/kapcsolat) többsége felsőfokú mezőgazdasági végzettséggel, termelési gyakorlattal és évtizedes biztosításban szerzett tapasztalattal rendelkezik.