Nagyító alatt a talaj-előkészítés és a vetés

Nagyító alatt a tavaszi tápanyag-utánpótlás

Jó körülmények, precíz vetőgép és minőségi vetőmag. Ez a sikeres vetés titka!

Tavaszi videósorozatunk második részében utánajárunk, hogy teremthetünk a vetőmag igényeinek leginkább megfelelő körülményeket. Hasznos tanácsaink ez alkalommal a talaj-előkészítés és a vetés témaköréből származnak, hogy minden vetőmag áprilisban jó kondíciókkal induljon neki a szezonnak.

A magágy-előkészítés és vetés elméleti hátteréről Sojnóczki István az Innovációs Központunk technológiai fejlesztési igazgatója, valamint Mészáros Gábor rendszerfejlesztési igazgató beszél, miközben a talajművelő gépeket és kiegészítő alkatrészeket, valamint a legkorszerűbb John Deere vetőgépet és annak felokosítási lehetőségeit Szűcs Sándor, Kolozsvári István és Bereczki Péter és Árva István kollégánk mutatja be a nagyérdeműnek.

Cs. Nagy István vetőmag-kereskedelmi üzletágigazgatótól hallhatunk a kiváló értékekkel és paraméterekkel rendelkező vetőmagjainkról, melyek a hagyományos magyar szabványoknak felelnek meg.

Végezetül pedig Hódos Lajos vevőszolgálati kollégánk a gépüzemeltetéssel kapcsolatos értékes információkat oszt meg, melyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékonyan, gyorsan és precízen juttassuk ki a vetőmagot.

A sorozat részei három hetente szólnak arról, hogy az aktuális, előttünk álló tavaszi munkálatokhoz

Keressék a videókat a KITE YouTube, facebook és instagram csatornáján, illetve a kite.hu-n!

TAVASZI AJÁNLATAINK

Vetőmag

vetőmag

Alkatrész

Alkatrész

Hiteliroda

KITE Hiteliroda

Precíziós alkalmazások vetéshez

A precíziós gazdálkodás során rengeteg szenzor- és nyers adat kerül rögzítésre, hiszen a szenzorok a korszerű gépekben már alaptartozékok. Az adatokat információvá kell alakítanunk, hogy kiaknázzuk a bennük rejlő lehetőségeket. A PrecZone (https://pgr.hu/preczone) egy olyan digitális platform, amely megoldást nyújt a mezőgazdaságban keletkező adatok gyors és egyszerű döntéstámogató információvá történő átalakítására. A precíziós gazdálkodás során részben külső adatforrásból származó, részben a mezőgazdasági termelés valamennyi művelete során történő mérésekből nagy mennyiségű adat keletkezik. Ennek a felhalmozódó adatmennyiségnek az összegyűjtése, rendszerezése, kielemzése és ez alapján történő döntéshozatal a különböző munkafolyamatokban a precíziós gazdálkodás megvalósulásának legmagasabb szintjét jelenti.

PrecMet

A meteorológia modul a KITE és az OVF meteorológiai állomásainak adatain alapszik. Az aktuális és múltbéli adatokat közli le térkép- és adatformában.

MyJohnDeere

MyJohnDeere A MyJohnDeere egy olyan, a John Deere által fejlesztett webes alkalmazás, amely lehetővé teszi az egyes adatok elemzését a legújabb John Deere berendezéshez hozzáadott érzékelőkön keresztül. Segíti Önt flottája kezelésében, csökkentve az állásidőket, növelve a hatékonyságot.

Tudásbázis

Ebbe az alkalmazásba gyűjtöttük össze a KITE több mint 45 éves szakmai tudását: kísérleti eredményeket, szakmai anyagokat, előrejelzéseket, tutoriálokat tartalmaz, egyszóval minden információt, amire Önnek és a PGR szaktanácsadójának egyaránt szüksége van.

Kalkulátorok

Az alkalmazás célja, hogy megkönnyítse a partnerek számára a termelés optimalizálását. A gépek esetében a megfelelő erő- és munkagép-beállítást, a KITEJet használatánál a folyékony tápanyag-kijuttatást, valamint a megfelelő dózisú mikrogranulátum adagolását biztosítja.

RTK Assistant

A KITE RTK rendszerének fenntartását, illetve az Ön tájékoztatását szolgálja a használatot és a beállításokat segítve. Az állomások állapotára vonatkozó különféle információk olvashatók ki, kezdve a földrajzi koordinátáktól, az észlelt műholdak számán át, a használt jel frekvenciájáig.

Vetőgépek felkészítése a tavaszi szezonra – gépüzemeltetés-támogatás

Napjainkban a helymeghatározás eszközei már mindenki számára elérhetők. Minden gazdaságban használnak valamilyen helymeghatározáson alapuló eszközt, automata kormányzást, szakaszvezérlést, géppozíció-meghatározást stb. Ez a precíziós gazdálkodás alapja. Ma már elkerülhetetlen a precíziós gazdálkodás használata, hiszen csak így maradhat versenyképes és környezetbarát egy gazdaság. Nem csak a többlet haszon termelést kell figyelembe venni a precíziós gazdálkodásban, hanem a környezetvédő hatását is. A precíziós gazdálkodás megvalósítása lehetetlen megfelelő műszaki eszközháttér nélkül, hiszen minden feladatot a gépek hajtanak végre. Adatot gyűjtenek, feladatokat teljesítenek, dokumentálják az elvégzett munkát. Fontos megjegyezni, hogy a gép azt csinálja, amit mondunk neki, vagy beállítunk, a mi utasításunk alapján végzi a feladatát. A hibátlan munka elvégzéséhez hibátlanul beállított és programozott gépekre van szükség. Az egyre modernebb és bonyolultabb gépek működtetéséhez speciális ismeretekre van szükség, amit folyamatosan fejleszteni kell.

A gépüzemeltetést támogató szaktanácsadók csoportja a következő szolgáltatásokkal tudja támogatni a precíziós gazdálkodáshoz elengedhetetlen gépüzemeltetést:

 1. Vetőgép-leforgatás és diagnosztika John Deere szemenkénti vetőgépen
 2. Vetőgép-leforgatás John Deere szemenkénti vetőgépen
 3. Szezon előtti gépkezelői oktatás
 4. Szezon előtti gép-munkagép összeállítás
 5. Pótsúlyozási ajánlat
 6. Szezon közbeni gépbeállítás, üzemeltetési ajánlás
 7. Gépüzemeltetési jelentések
 8. Részletes gépelemzés
 9. Helyszíni gépadatok elemzése, konzultáció
 10. Dokumentáció beállítása
 11. Gépek fizikai méretezése
 12. Kombájnveszteség-elemzés
 13. Önjáró szecskázó beállítása
 14. Telefonos ügyelet
 15. Üzemeltetési előrejelzés (opt. e. a.)
 16. Traktorüzemeltetési csomag
 17. Kombájnüzemeltetési csomag
 18. Törzsadatbázis-kialakítás

Bármilyen kérdés esetén kérje a régiós gépüzemeltetést támogató kollégák segítségét!

Tavaszi hibridnövény-kínálatunkból szeretnénk kiemelni a hazánkban már sok éve bizonyított ES Loris CLP gyomirtású, linolsavas napraforgó hibridünket, mely 5,0-6,0 tonna/ha közötti terméspotenciállal rendelkező középkorai hibrid.

Szintén kiemelést érdemel a KITE Zrt. által folytatott ciroktermeltetési program, melyhez két kitűnő hibridet szeretnénk ajánlani, hiszen mind a középkorai érésű, vörös szemű, ES Foehn, mind pedig a középkései, szintén vörös szemű RGT Ggustav 12,0-13,0 tonna/ha közötti terméspotenciállal rendelkezik.

A KITE Zrt. a nagy szántóföldi kultúrák, úgy mint kukorica, napraforgó, őszi és tavaszi kalászosok, repce, szója, cirokfélék mellett a vetésforgót színesítő vagy speciális termeltetésekhez szükséges, illetve különböző célprogramokba is illeszkedő növényfajok vetőmagjait is forgalmazza. Kínálatunkban megtalálhatók a következő növényfajok vetőmagjai is: fűfélék, fűkeverékek, köles, takarmány- és tavaszi repce, olajlen, takarmány borsó, lucerna, herefélék, bükkönyfélék, szarvaskerep, szegletes lednek, zöldtrágyanövények, stb.

Hazai viszonylatban egyedülálló kísérleti-fejlesztési hátterünkkel az új fajták és hibridek mellett a legkorszerűbb csávázószerek és kelést segítő innovatív adalékanyagok bevezetésére is törekszünk.

Hibridjeink, vetőmagjaink felől érdeklődjenek területi szaktanácsadó kollégáinktól és a www.kite.hu honlapunkról.

KITE JET

A KITE JET folyadékkijuttató rendszer alkalmas különféle folyékony műtrágyák és gyomirtó szerek kihelyezésére sebességarányos szabályozással. A rendszer felfejleszthető előírástérkép alapú kijuttatásra is. A porfestett acélváz, a membrános szivattyú, az erős UV álló 660 vagy 1200 literes PE tartály, a minőségi szerelvények és a kétszintes szűrés garantálják a tartós, megbízható működést. A nagyméretű fedél, a szintjelző és a leeresztő szelep a kényelmet szolgálják. A munkagépre kiépítendő csőhálózat tartalmazza a csepegésgátló membránokat, a fúvókákat és a dozírozó lapkákat.

Tartályozási lehetőségek:

Géptípus Tartály méret Elhelyezés
6R 660 liter Mellső súlytartó
7R 1200 liter Mellső súlytartó vagy 2 CAT mellső 3 pont
8R 1200 liter Mellső súlytartó vagy 2 CAT mellső 3 pont
9R 2 x 1200 liter Erőgép orrára
JD 175X 2 x 660 liter Gerendelyre
JD 176X NT 2 x 660 liter Gerendelyre (nyomjelző módosítás)
JD 176X 1200 liter Vonórúdra
JD 177X - -
JD 177X NT (12-16 sor) 1200 liter Vonórúdra
JD 177X NT (24sor) 2 x 1200 liter Vonórúdra

A szemenkénti vetőgépek alkatrészei

Vetőgépalkatrészek széles skáláját kínáljuk. Az alkatrészek mellett a képességnövelő eszközök is megtalálhatók kínálatunkban. A vetés hatékonyságának növelésére és minőségének javítására olyan utólagosan felszerelhető opciókat ajánlunk, mint például a sávtisztítók, a hullámos elővágó tárcsák, műtrágyainjektáló tárcsák, talajnyomás-fokozó rendszerek, vagy például olyan precíziós megoldások, mint az ISOBUS rendszer, sorelzárás, változtatható dózisú vetőmagmennyiség-kijuttatás. A Precision Planting megoldásai is megtalálhatók kínálatunkban. A teljesség igénye nélkül az alábbi márkákhoz állunk rendelkezésükre gyári és alternatív alkatrészekkel:
John Deere, Köckerling, Gaspardo, Kuhn, Väderstad, Kverneland, Monosem, Precision Planting, Yetter

https://www.kite.hu/alkatresz-szerviz/a-precizios-gazdalkodashoz-ajanlott-eszkozok/72

Talajművelő alkatrészek

A KITE Zrt. által forgalmazott magágy-előkészítő gépek előnyös tulajdonságai a kiváló felszínalakító képesség, az erőteljes rögtörés és a talajnedvesség megőrzése. A kompaktorral készített magágy egyenletes, ami a növényállomány egyöntetű kelését és fejlődését teszi lehetővé. Az alábbi magágy-előkészítő gépekhez kínálunk eredeti és alternatív prémium minőségű alkatrészeket partnereinknek: Kongskilde, Köckerling, Lemken, Vaderstad, univerzális.

Fizesse terménnyel az új John Deere vetőgépét!

Az új John Deere szemenkénti vetőgépét többféle finanszírozási konstrukcióval is kifizetheti a KITE Zrt.-nél. Lehetősége van a vetőgép teljes vételárát akár terménnyel (kukorica, búza, napraforgó, repce) is kifizetnie! A KITE Hiteliroda segítségével a finanszírozás gondját levesszük az Ön válláról, gyors, egyszerű és kényelmes ügyintézést biztosítunk, és a folyamat teljes körű menedzselését is vállaljuk.

Legendás traktor, most legendásan jó áron!

Magyarországon a John Deere 6000-es sorozatú traktorok az elmúlt évtizedekben legendás hírnévre tettek szert, gondoljunk csak a 6000-es, a 6010-es, 6020-as 6030-as szériákra, valamint a legújabb John Deere 6M és R sorozatú traktorokra.

A KITE Zrt.-nél most akció keretében limitált ideig vásárolhat új John Deere 6155M traktort:

 • Teljes automatakormányzás-kiépítés (SF1)
 • Rugózott mellső híd (TLS) és fülke
 • Nagy teljesítményű hidraulika: 114 l/p
 • Autoquad plus eco sebességváltó
 • Nettó 31 990 000 Ft-tól

Ajánlat ideje: 2020.10.22 – 2021.06.15. a készlet erejéig vagy visszavonásig. Az akció részleteiről érdeklődjön KITE gépértékesítőinknél!

Teljes körű ügyintézés a KITE Hiteliroda szolgáltatásában!

Akciós John Deere RTK csomagok finanszírozása 0% fix kamattal, 3 éves futamidővel.

A konstrukció paraméterei:

Finanszírozási forma Zárt végű pénzügyi lízing
Futamidő 3év
Sajáterő ÁFA+10%
Díjfizetés ÁFA visszaforgatás 6 hónapon belül, normál díjak évente 2x
Devizanem HUF
Kamat 0%
Vagyonbiztosítás ügyintézés A finanszírozással együtt a KITE Hitelirodán keresztül
Egyszerűsített ügymenet Egyoldalas lízingkérelem, hitelbírálat 48 órán belül

Amennyiben fenti konstrukció felkeltette érdeklődését, kérjen konkrét ajánlatot a területileg illetékes KITE finanszírozási szaktanácsadótól!