Alkatrész 2024. május 23.

Hogyan lehet csökkenteni az adminisztrációs terhet?

Most búcsút inthetünk a tollnak és a kockás füzetnek. Az Operations Center lehetőséget biztosít a szántóföldi adatok egyszerű és automatikus gyűjtésére, feldolgozására.

A mezőgazdaság területén egyre több adminisztrációs feladat jelentkezik. Vegyük például az elektronikus Permetezési naplót vagy akár az elektronikus Gazdálkodási naplót. Mindkettő kitöltéséhez pontos adatokra és folyamatos nyomon követésre van szükség.

A gazdálkodási napló kitöltésében segítséget nyújthat a Munkaelemző alkalmazás, amivel a területeken elvégzett munkaadatok könnyen lekérhetők táblázat formájában a dokumentált adatok alapján.
A permetezési napló is gyorsan elkészíthető a helyes munkadokumentálás alapján, ugyanis a területekre kijuttatott vegyszerek listába csoportosítva lekérhetők, így pontosan tudni fogjuk, hogy melyik nap, melyik táblán, melyik anyagból, mennyi került kijuttatásra.
A rendszer nagy előnye, hogy bárhol, bármilyen eszközről elérhető, legyen az okostelefon, táblagép vagy PC.

A számlázás területén is sikeresen alkalmazhatók az Operations Centerből kinyerhető információk.
Egy bérmunka esetén, például a területen végzett munka után az információk rövid időn belül megjelennek az irodában is. Természetesen feltétele a helyesen kitöltött dokumentáció, a jól beállított és lekalibrált gép, illetve RTK pontos jelkorrekció. Ezek teljesülésével a felhasználó rendelkezik pontos térinformatikai adatokkal az elvégzett munkáról, legyen az talajmunka, vetés, kijuttatás vagy betakarítás, pontos területadattal szerepel a dokumentációkban, így az elszámolás is olyan pontos lesz, amilyen a területről érkező adat.
Erre a legnagyobb hatása a területen dolgozó gépkezelőknek van. Ha a kezelő nem, vagy pontatlanul viszi be a kijelzőn az adatokat, akkor a későbbiekben sok időbe és energiába fog kerülni azok javítása. Ezért elengedhetetlen a gépkezelők megfelelő oktatása, hogy rendelkezzen ezzel a tudással.

Ha szeretné ön is lecserélni a „kockás” füzetet, a következő 3 egyszerű lépést kell követnie:

  • Hozzon létre ingyenes fiókot az operationscenter.deere.com weboldalon!
  • Töltse le az Operations Center alkalmazást a Google Play vagy az Apple App Store áruházban!
  • Kérjen tanácsot márkakereskedőjétől! Szakemberek segítenek Önnek az első lépésekben a hosszú távú, sikeres együttműködés érdekében.

Szabó Gábor, központi vevőszolgálati mérnök