2024. március 21.

Fontos témák napirenden a 2024-es Agrárium Konferencián

Március 19-én, Kecskeméten került megrendezésre az Agrárium 2024 Konferencia, mely az egyik legrangosabb tavaszi szakmai esemény az agrárgazdaság területén. Célja, hogy áttekintést adjon az idei év legfontosabb változásairól, az új előírásokról, segítve ezzel a gazdálkodók gazdálkodási-üzleti tevékenységét, döntéseit.

Hadászi László a KITE Zrt. innovációs főigazgatója kerekasztal-beszélgetésen képviselte cégünket, melynek témája „A modern mezőgazdaság legújabb gépesítési megoldásai és támogatási programjai” köré összpontosult, kifejtve a precíziós gazdálkodás, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia alkalmazásának új agrárgazdasági lehetőségeit.

Emellett a konferencián többek között olyan témák kerültek feldolgozásra, mint az uniós közös Agrárpolitika (KAP) legfontosabb idei változásai, agrár-, és új agrárfinanszírozási támogatások, takarmánypiac területén megjelent változások és az állattenyésztési ágazatok új fejlesztési irányzatai. Továbbá a kiemelt témák között szerepeltek a mezőgazdasági inputpiaci trendek és a jövedelmezőség alakulásának elemzése is, amelyek alapvető fontosságúak az agrárgazdaság szempontjából. Ezenkívül a fejlesztési támogatások, a szántóföldi növénytermelés piaci és értékesítési lehetőségei, az öntözésfejlesztési lehetőségek és támogatások, a mezőgazdasági drónok használata, a fogyasztói trendek, valamint a hazai agrárgazdaság legjobb befektetési alternatívái is napirendre kerültek.

Az esemény nem csupán az új előírások és tendenciák bemutatására törekedett, hanem azt is megcélozta, hogy gyakorlati és kézzelfogható segítséget nyújtson a résztvevőknek a gazdálkodási és üzleti döntéseik meghozatalában.

Kép forrása: www.portfolio.hu