Kiemelt Szolgáltatási Igazgatóság

Kiemelt Szolgáltatási Igazgatóság

Felkészült szakembergárda

A mezőgazdaságban szükségszerűvé vált szemléletváltás előmozdítása és a precíziós gazdálkodás elterjesztése céljából 2016-tól új szemlélettel, önálló üzleti tevékenységként elindult a Komplex Szaktanácsadási Program. A program sikere érdekében a KITE jelentős szervezetfejlesztést hajtott végre a területen mind a munkatársak száma, mind pedig képzésük vonatkozásában, majd 2021 elején új szervezeti egységként megalakult a Kiemelt Szolgáltatási Igazgatóság. Ezzel létrejött az ország legnagyobb precíziós szaktanácsadói hálózata, amelyben mára már száz főt meghaladó szakembergárda dolgozik.

A precíziós szemléletű szaktanácsadás alappillérei

A Kiemelt Szolgáltatási Igazgatóság feladatainak komplexitását az adja, hogy a precíziós gazdálkodási rendszer a szántóföldi növénytermesztés, a gépüzemeltetés és az üzemszervezés hatékonyságát növelő termesztés-technológiai, műszaki, valamint informatikai és információ-technológiai alkalmazásokat egyaránt magába foglalja.

Az igazgatóság által nyújtott szolgáltatások alapvetően két nagy és összetett terület köré csoportosulnak. Az egyik csoportba az úgynevezett georeferált szolgáltatások tartoznak, ezek célja a termőtalajok megismerése és a növények igényeinek kiszolgálása adott területen. A másik csoport a precíziós gépüzemeltetéshez kapcsolódó, az üzemeltetés biztonságát és gazdaságosságát célzó tevékenységek.

A Kiemelt Szolgáltatási Igazgatóság munkatársainak széles körű tudással kell rendelkezni ezeken a szakterületeken ahhoz, hogy a precíziós gazdálkodás és a gépüzemeltetés-támogatás területén teljes körű szolgáltatásokat tudjanak nyújtani és jelentős szerepet vállalhassanak a KITE Precíziós Gazdálkodási Rendszerének és a digitális farmmenedzsment megoldások elterjesztésében, a partnerek tájékoztatásában és képzésében.

Teljes körű agrármenedzsment

Országos hálózat

A Kiemelt Szolgáltatási Igazgatóság munkatársai az ország egész területén elérhetők. Közvetlen partneri viszony kiépítésével igyekeznek megismerni a gazdálkodók egyéni igényeit és aktív kapcsolattartás keretében segítenek eligazodni a 21. század nyújtotta új lehetőségek és kihívások között.

Speciális szaktudás

A technológiai fejlesztések és a digitalizáció terjedésének hatására az agráriumban is ugrásszerűen növekszik a gazdálkodáshoz kapcsolódó adatok mennyisége, változik minőségük és felgyorsult elérésük. A nagy mennyiségű adat mielőbbi értelmezéséhez egyedi tudásra és gyakorlatra van szükség.

Távoli hozzáférés

A Kiemelt Szolgáltatási Igazgatóság szaktanácsadói big data technológiai környezetben kialakított háttértámogatás mellett tudják távoli hozzáférésű adatbázisokban az adatokat feldolgozni és a gazdálkodók számára jól értelmezhető információk, döntés előkészítő ajánlások formájában továbbadni.

Jövedelmező együttműködés

A gazdálkodásban rejlő többletjövedelem realizálásának módszereit, az ezt támogató szolgáltatásokat szakembereink egyéni tanácsadás keretében ismertetik partnereinkkel. A gazdaságra szabott szolgáltatáscsomagok legfőbb előnye a rugalmasság, mivel minden partner azon a szinten tud bekapcsolódni, ahol éppen tart és úgy léphet feljebb, ahogy az adottságai lehetővé teszik. Lehet gyorsabb vagy lassabb az egyéni tempó, a cél végső soron a partnerek jövedelmezőségének javítása és fenntartható gazdálkodásának előmozdítása.

Kiemelt Szolgáltatási Igazgatóság

Az országos szaktanácsadói hálózat és a digitális farmmanagement alkalmazások együttesen teszik elérhetővé a valódi komplex és digitális mezőgazdasági megoldásokat az ügyfelek számára.

A vállalat országosan jelenleg több mint 600 000 hektáron biztosít precíziós szaktanácsadást, több mint ezer partner részére.

A KITE partnerei számára a szakszerű precíziós és hagyományos talajmintavétel lehetőségét, az ország legnagyobb, tíz pick up-ból álló (speciális fúróegységgel, navigációs rendszerrel, automata bejárási útvonal rögzítő programmal ellátott) talajmintavevő flottájával biztosítja.

KITE Bérgép Szolgáltatás

2016-ban innovatív megoldásként elindult a bérgépszolgáltatás, ami költséghatékony lehetőséget teremt a gazdálkodók szűk kapacitásainak áthidalására és megkönnyíti az elindulást a precíziós gazdálkodás útján. A szolgáltatás újszerűsége abban rejlik, hogy még a beruházási döntés előtt tartós használat során tudja kipróbálni partnerünk az adott gépet.

Mindez kiegészül a megfelelő gépkapcsolatok kialakításával és beállításával, így már a „próbaidőszak” során is jelentős üzemanyagmennyiséget takaríthat meg, valamint növelheti a termésátlagot. Legnagyobb előnye, hogy a csúcsszezonban nem kell aggódnia a gépkiesés miatt, hanem akár egy nagyobb teljesítményű munkagéppel vagy plusz géppel végezheti a mindennapos feladatokat.