A KITE elkötelezettsége társadalmi célok mellett

A KITE elkötelezettsége társadalmi célok mellett

A KITE az agrárium versenyképességének növelésével és a vidék megtartó erejének javításával jelentősen hozzájárul a társadalom fenntartható fejlődéséhez a Kárpát-medencében.
A különböző szintű oktatási intézményekkel kialakított együttműködéseink elősegítik a magyar oktatás általános színvonalának emelését, ezen keresztül pedig a magyar mezőgazdaság fejlesztését is.

Hosszú távú partnerség

Kínálatunkban korszerű, költséghatékony szántóföldi növénytermesztéshez és a kertészethez szükséges valamennyi gép, berendezés, eszköz, inputanyag és szolgáltatás megtalálható, a nagy nemzetközi márkák mellett számos saját innovatív terméket is forgalmazunk. Szaktanácsadóink agrár- és műszaki tudása, a partner- és piacismeret, valamint a felelős mérlegelés lehetővé teszi, hogy a gazdaságok folyamatos és fenntartható működéséhez termelés-finanszírozási szolgáltatásokat nyújtsunk.

Partnereink számíthatnak ránk szakembereik képzésében, szervezünk számukra többek között gépkezelői oktatást, növényvédelmi és precíziós továbbképzést, műszaki vezetői képzést.

Aktív részvétel az agrárszakmai közéletben

A KITE vezetői jelentős tisztségeket töltenek be szakmai szervezetekben, mert feladatuknak érzik részt venni a mezőgazdaság jövőjét meghatározó stratégiai témákban és érvényesíteni a hatékony és környezettudatos gazdálkodás elveit, népszerűsíteni jó gyakorlatait.

Szakembereink számos előadási, ismeretterjesztési felkéréseknek tesznek eleget konferenciákon, oktatási intézményekben.

Felkészülés a jövőre

A mezőgazdaság jövőjét nagymértékben meghatározza az ágazatban dolgozó szakemberek felkészültsége, ezért a KITE számos szakmai gyakorlati, közép- és felsőfokú duális képzési lehetőséget kínál, valamint sikeres Junior programot működtet. A programokról és az aktuális lehetőségekről bővebben a kite.hu/karrier megfelelő aloldalán lehet tájékozódni.

2018-tól a KITE Innovációs Főigazgatóság irányításával és helyiségeiben működik a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Agrár Innovációs és Precíziós Gazdálkodás Kihelyezett Tanszék, ahol gyakorlatorientált tudást friss, aktuális, naprakész formában biztosítunk a hallgatók számára. A tanszéken a KITE nyolc szakembere 12 különböző - a precíziós szakterülethez kapcsolódó gépészet, növénytermesztés, tápanyag, öntözés, dróntechnológia, térinformatika - témakörben tart oktatást tantermi és gyakorlati szabadföldi képzés keretében egyaránt. Így a képzés során az elméleti háttér összetalálkozik az erre épülő, gyakorlatban használható tudással.

A DE-vel folytatott együttműködésben jelentős továbblépés volt 2021-ben egy újabb közös oktatási platform, az Integrált Növényvédelmi Technológiafejlesztési Kihelyezett Tanszék elindítása a KITE-nél.

A KITE Zrt. 2021 novemberében Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel.

Perspektivikus munkahely, korszerű környezet

Az oktatáson túli társadalmi aktivitásunkat is elsősorban a fiatalok megszólítására, tájékoztatására összpontosítjuk. Rendszeresen szervezünk látogatásokat diákcsoportoknak a KITE központjába. Hisszük, hogy a nádudvari központunk, az országos alközponti hálózatunk és számos logisztikai létesítményünk nyújtotta lehetőségek hozzájárulnak a magyar kistelepülések megtartó erejéhez.