Szerviz 2019. június 23.

Tegye hatékonyabbá JCB flottáját a JCB LiveLink segítségével!

A JCB LiveLink olyan webes alkalmazás, amely lehetővé teszi a logisztikai gépek flottájának hatékonyabb kezelését. Használatával átláthatóbbá válnak a gép üzemeltetésével és állapotával kapcsolatos adatok. Ezáltal növekedni fog a gép üzembiztonsága, csökken a karbantartásra szánt idő és költség.

Lássuk milyen eszközök állnak ehhez rendelkezésünkre a JCB LiveLink rendszerben.

  • A logisztikai gépek flottakövetése hatékonyabbá válik a valós idejű információknak köszönhetően. Online webes felületen, táblagépen vagy okostelefonon is el tudjuk érni a kért információkat, ezáltal azonnal tudunk reagálni egy esetleges problémára.
  • Döntések meghozatalához különböző statisztikák, jelentések és összegzések állnak rendelkezésre. Ilyen eszköz a pontos üzemóra-nyilvántartás, ami a karbantartások előrejelzésében nyújt segítséget, így a gépállás előre tervezhetővé válik.
  • A rendszer nyilvántartja a gépek alapjárati idejét is, mellyel nyomon követhetjük az aktuális gép kihasználtságát.
  • Fontos információt tartalmaz az üzemanyag-jelentések rendszere. Segítségével, összegezve az üzemanyagadatokat, ki tudjuk számolni a fogyást, ezáltal optimalizálhatjuk a készletezést, és nem utolsó sorban az üzemanyag kiszállítása is tervezhetővé válik.
  • A rendszer használatával lehetőségünk van jelentési sablonok beállítására. Ütemezhetjük a sablonok összegzésének idejét (napi, heti, havi), illetve egy általunk előre meghatározott időben a rendszer előállítja és elküldi a kiválasztott adatokat a megadott email címre.

    JCB flotta
  • A JCB LiveLink rendszeren keresztül gyorsan meggyőződhetünk a gépek állapotáról. A pontos üzemóra-követés által a karbantartási napló vezetése mellett információt kapunk a gépen keletkezett kritikus riasztásokról is. Ez a riasztás nagy segítséget nyújthat a diagnosztizáláshoz a szakszerviz számára, akik már felkészülten érkezhetnek egy meghibásodáshoz, így a gép a lehető leghamarabb vissza tud állni a munkába.
  • Mint minden telematikai rendszer a JCB LiveLink is külön figyelmet fordít a vagyonvédelemre. A rendszer egy riasztáson keresztül értesíti az üzemeltetőt a gép helyzetéről, hogy az mozgásban van-e és, hogy a gépet a megfelelő időben üzemeltetik-e, ezzel biztosítva az illetéktelen felhasználást.
  • Lehetőség van virtuális kerítés szerkesztésére. A rendszer azonnali figyelmeztetést küld arról, ha egy gép kilépett az engedélyezett működési területéről, emelt szintű védelmet biztosítva a gép tulajdonosának. A virtuális kerítés mellett lehetőség van valós idejű működési időszak riasztásának beállítására. Ez azt jelenti, hogy ha a gépet akkor indították be, amikor annak nem kellene járnia, akkor azonnal figyelmeztetést küld az üzemeltetőnek. A JCB LiveLink szolgáltatás elérhető minden olyan gépen, amely a megadott rendszerrel fel van szerelve. A JCB telematikai szolgáltatás területén várhatóak fejlesztések az állási idő minimalizálásával és a proaktív szervizzel kapcsolatban. A JCB LiveLink szolgáltatás használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseivel kérjük forduljon bizalommal kollegáinkhoz: livelink.jcb@kite.hu