Kertészet 2024. február 23.

Precíziós technológia a gyepápolásban

A precíziós technológia már elérhető és széles körben alkalmazható a parkápolás területén is. A modern eszközök és technológiák számos módon segíthetnek a parkfenntartás hatékonyságának és fenntarthatóságának növelésében.

John Deere StarFireTM 6000 vagy 7000 antenna + GEN4 vagy G5 kijelző + AutoTracTM Universal 300 automata kormányzási rendszer használata a John Deere parkfenntartási eszközökön, mint például traktorok, permetezők és fűnyírók esetében biztosítják a hardveres infrastruktúrát, hogy teljes mértékben kihasználhassa azt a rendkívüli pontosságot és megbízhatóságot, ami a modern gyepkarbantartási rendszerhez szükséges.

A John Deere navigációs rendszerek a StarFireTM antennánál kezdődnek. A kivételes lefedettség érdekében akár négy korrekciós jel is elérhető, illetve a megbízható és pontos navigáció érdekében mindig automatikusan átváltanak a lehető legjobb műholdjelre.

Az antennák a korrekciós jeltől függően +/-15 cm-től +/-2,5 cm pontosságot biztosítanak (SF1 +/-15 cm; SF3 +/- 3 cm; RTK +/-2,5 cm), amely sokkal pontosabb, mint amit habjelzővel vagy egyéb eszközzel el lehet érni.

AutoTracTM Universal 300 (ATU300) automata kormányzási megoldás számos gépen alkalmazható, és a könnyű felszerelésnek köszönhetően kevesebb mint 30 perc alatt átszerelhető egyik gépről a másikra.

A helyspecifikus gyepkarbantartás a precíziós technológia segítségével lehetővé teszi a pontos adagolást a trágyázás, a permetezés és az öntözés során. Ez segít minimalizálni a veszteségeket, csökkenteni a környezeti hatásokat és optimalizálni a gyep tápanyagfelvételét. A John Deere ProGatorTM 2030A HD200 PrecisionSprayer szakaszvezérlése automatikusan kapcsolja ki és be a fúvókákat az előre meghatározott területeken.

A JDLinkTM segítségével valós időben látja a gépadatokat (alapjárati, vonulási és munkaóra), és a teljesítmény függvényében optimalizálhatja a gépét. A legújabb John Deere ProGatorTM 2030A HD200, a frontkaszás fűnyírók 1500-as és 1600-as modelljei, valamint a professzionális ZTrak helyben megforduló fűnyírók már JDLinkTM előkészítéssel rendelkeznek, ezáltal utólagosan könnyen beszerelhető a JDLinkTM modem. Az előkészítéssel nem rendelkező gépekre is felszerelhető a beépített antennával rendelkező M modem, de nem csak a John Deere által gyártott gépekhez alkalmazható.

A gyep- és sportpálya-karbantartás világa gyorsan változik. Az üzemeltetés hatékony irányítása egyre nagyobb kihívást jelent a pálya- és a gyepkarbantartók, valamint a profi kertészek számára. A John Deere precíziós technológiák segítenek Önnek a hatékony munkavégzésben.