Kertészet 2023. február 08.

Pellenc C35 és C45 - forradalom a metszésben

A műszaki termékek a 17. században kezdődő ipari forradalom óta töretlenül fejlődnek, és a gyártók folyamatosan arra törekednek, hogy a legújabb technológiák segítségével biztonságosabbá és hatékonyabbá tegyék a mindennapjainkat. A metszőollók is komoly evolúciós fejlődésen estek át. Nézzék csak!

A Pellenc akkumulátoros metszőollói is komoly fejlődésen mentek keresztül, mellyel a gyártó elérte, hogy a Vinion és Prunion típusú metszőollók az egyik legkedveltebb márkává váltak a szőlészek, borászok, gyümölcstermesztők és kertészek körében. Ám a fejlődés töretlenül folytatódik, így a Pellenc megalkotta a metszőollók új generációját C35 és C45 típusnévvel. Az elnevezésben látható számok a vágási átmérőre utalnak mm-ben.

Az új generációs C35 és C45 metszőollók megtartották elődjeik pozitív tulajdonságait, mint az alacsony súly (720 és 865 gramm), a legalább egy napos megszakítás nélküli munkalehetőség és az erőteljes vágás, ugyanakkor ezekkel párhuzamosan néhány jelentős változtatást is végrehajtottak rajtuk:

  1. Activ’Security biztonsági rendszer: az új, Pellenc által fejlesztett rendszer megakadályozza, hogy a metszőolló használója a kezét vagy az ujját megvágja. A rendszer működése az emberi test áramvezető képességén alapszik, melyet használat előtt kalibrálással kell aktiválni.
  2. Költséghatékonyság: a metszőolló géptest és a belső alkatrészek új összetételűek, nagyobb szilárdságúak lettek elődjeiknél. A gyártó a korábbinál erőteljesebb, hosszabb teszteket hajtott végre az új típuson, ennek köszönhetően a karbantartási ciklusok a korábbi 200 óráról 400 órára növekedtek.
  3. Integrált zsírzószem: a penge tengelyébe épített zsírzószem használatával jelentően növelhető a szerszám teljes élettartama.
  4. Akkumulátor- élettartam: a 150 és 150P akkumulátorok élettartama 20%-kal növekedett.
  5. Pellenc motormenedzsment: erőteljes és tökéletesen szabályozott a vágás még alacsony sebesség mellett is, ezáltal páratlan pontosság érhető el.

metszőollók

Az új metszőollók háromféle akkumulátorral kerülnek forgalomba, és a legnagyobb kapacitású (250 Wh) áramforrásról más Pellenc szerszámok is üzemeltethetők, akár Cultivion kapa vagy Selion láncfűrészek is. Ennek segítségével egy időben akár több munkafolyamatot is el tudunk végezni ugyanazzal az akkumulátorral.

A C35 és C45 típusú metszőollóknál alkalmazott összes újítás azt kívánja szolgálni, hogy ezekkel a szerszámokkal produktívan, kiváló minőségben és az Activ’Security biztonsági rendszernek köszönhetően maximális biztonság mellett tudjuk végrehajtani a metszési műveletet, legyen szó akár szőlőről, gyümölcsösről vagy kertészetről.