Kertészet2022. szeptember 14.

Metszés a profik eszközével

Legyen szó gyümölcs- vagy díszfákról, fiatal vagy idősebb szőlőtőkékről, a metszés minden esetben kulcskérdés. Ez a fontos művelet a hagyományos eszközökkel fárasztó és időigényes. A Pellenc akkumulátoros metszőollókkal viszont nem csak időt takaríthat meg, de a nap végére sem fárad majd el.

Ahhoz, hogy a gyümölcsfáink vagy szőlőtőkéink szép, nagy termést tudjanak nevelni a következő évben is, az első és talán legfontosabb, hogy a metszési munkálatok időben, szakavatott kezek által legyenek elvégezve. Emellett a díszfák is igénylik ezt a szép koronaforma megtartásához.

A metszés során a hagyományos ollók használata ma már a múlté, hiszen egyre többen alkalmaznak elektromos kéziszerszámokat.

A KITE Zrt. által forgalmazott Pellenc gyártmányú professzionális metszőollókkal a metszés rendkívül gyorsan, hatékonyan elvégezhető. Egy jól beállított metszőollóval és feltöltött akkumulátorral egy gyakorlott metsző akár 4-5-ször gyorsabban tud haladni, mint egy hagyományos metszőollóval. Ezért a Pellenc metszőollók kiváló alternatívát nyújtanak a manapság egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzdő területek számára. A Pellenc Vinion és Prunion metszőollók kis súlyukkal (680 és 860 g), ergonomikus kialakításukkal és könnyű kezelhetőségükkel forradalmasították az akkumulátoros metszőollók piacát. A legfőbb különbség a Vinion és Prunion metszőollók között a vágási átmérőben tapasztalható: míg a Vinion 35 mm-es vágási átmérőt tud biztosítani, addig a Prunion akár 45 mm-es ágat is képes elmetszeni. A metszőollók kétféle akkumulátorral (150 és 250 Wh) válaszhatók, és a nagyobb kapacitású akkumulátorral akár 3-4 napot is képesek dolgozni folyamatosan. 

Abban az esetben sem kell nyugtalannak lenni, ha nagyobb ággal vagy idősebb szőlőtőkével találjuk szembe magunkat, hiszen amit nem visz az olló, azzal megbirkózik a Selion M12 mini láncfűrész, amely ugyanarról a 250-es akkumulátorról működtethető, mint a Pellenc metszőollók, így akár két munkafolyamatot is el tudunk végezni. A Selion M12 mini láncfűrész rendkívül rövid (15 cm) láncvezetőjének és könnyű súlyának (1,7 kg) köszönhetően hamar a profik kedvence lehet, mivel kis mérete és tömege ellenére rendkívüli teljesítménnyel (1200 W) rendelkezik.   

Pellenc kisfűrész

A Pellenc technológiája azon szervezeteknek (parkápolással foglalkozó vállalkozások, zöldterület-üzemeltetők, városüzemeltetési cégek, önkormányzatok) kínál 21. századi megoldást, akiknek fontos, hogy tevékenységük környezetét (lakóparkok, horgásztavak, golfpályák, kórházak, temetők, iskolák, játszóterek stb.) megóvják a károsanyag-kibocsátástól és a zajterheléstől.

A Pellenc termékkínálatában számos eszköz szerepel még, amelyek rendkívül hasznosak a kertek és zöldfelületek széppé varázslásában. Mindegyik termékben közös vonás, hogy kompatibilisek bármelyik Pellenc akkumulátorral, így egy erőforrásról több gép is üzemeltethető. Emellett alacsony üzemeltetési költségüknek, ergonomikus kialakításuknak, kompakt felépítésüknek, alacsony súlyuknak és hosszú élettartamuknak köszönhetően kiváló hatékonysággal képesek ellátni a rájuk bízott feladatot. Ezen hatékonyságának köszönhetően a Pellenc akkumulátoros kertigép-család kiváló megoldást biztosít a munkaerőhiánnyal küzdő vállalkozások számára vagy az időhiányban szenvedő kertészeknek.

A Pellenc teljes termékkínálatáért lapozza át katalógusunkat!

További információért keresse bizalommal a KITE Zrt. munkatársait!