Szerviz2019. június 08.

Maximalizálja a JDLink™-ben rejlő lehetőségeket!

Egyre többet tapasztalhatjuk, hogy a mezőgazdaságban is nagy szerep jut az informatikának. Minden gyártó és szolgáltató jelentős lépéseket tett a szektort támogató informatikai rendszerek fejlesztésének irányába. A John Deere fejlesztései élen járnak az automatizált munkafolyamatok terén.  

A KITE Zrt. szakemberei egy cikksorozaton keresztül szeretnének átfogó képet alkotni a John Deere® informatikai támogató rendszerének fejlődési történetéről, irányáról. Ezért a sorban legelső és a telematikai adatok szempontjából egyben a legfontosabb programmal indítjuk a sorozatunkat ez pedig a JDLink ™ Dashboard alkalmazás.

Mi is az a JDLink™ Dashboard?

Egy webes alkalmazás, ami abban tudja segíteni a John Deere tulajdonosokat, hogy a gép kihasználtsága javuljon, a gépadatok könnyen és gyorsan kezelhetőek legyenek, egyszerűsíti a gépek karbantartási és üzemelési költségeinek dokumentálását, illetve segíti a megvásárolt John Deere gépben rejlő lehetőségek 100%-os kihasználtságát, ami megnövekedett nyereséget és jobb termelékenységet eredményez partnereink számára. Azonban ahhoz, hogy használni tudjuk a programot két feltételnek kell teljesülnie: a gép rendelkezzen telematikai adatok küldésére alkalmas vezérlőegységgel és legyen rajta aktív előfizetés.

A JD link segít a munkaszervezésben

Mindezek után nézzük meg milyen előnyöket élvez az, aki használja a JDLink™ Dashboard alkalmazást.

  • A mezőgazdasági gépekbe szerelt vezérlőegységen keresztül a tulajdonos folyamatosan kapja az információkat, paramétereket a területen dolgozó gépek állapotáról. Így a gazda nemcsak azt tudja nyomon követni, hogy a gép merre jár és mit csinál, hanem egy a logisztika szempontjából fontos döntéseknél kiemelt szerepet kaphat.

    Mit is jelent ez a gyakorlatban?

    A JDLink™ Dashboard főoldalán azonnal látjuk, ha a szezonban egy gép túlterhelt vagy éppen nincs kellően kihasználva. lekérdezéseket beállítani például, hogy az előző nap mennyit dolgozott a gép, mennyit járt alapjáraton vagy mennyi időt töltött az Így információt szerezhetünk arról, hogy hova kell a segítség és melyik területről tudjuk azt az erőforrást elvonni. Tudunk különböző úton. Ez mind segíti a rugalmas munkaszervezést, mellyel időt és pénzt tudunk megspórolni.
  • Az alkalmazás nagy segítséget tud nyújtani az üzemanyag-kiszolgálás kapcsán is. Látjuk a gépek üzemanyagszintjeit, és ha valamelyik gépnek alacsonyabb akkor a rendszertől értesítést kapunk. Ezáltal rögtön tudjuk hol van szükség utántöltésre.
  • A logisztika mellett a JDLink ™ Dashboard rendkívül nagy szereppel bír a helyes gépüzemeltetés elérésében. Amennyiben egy mezőgazdasági gépet helyesen üzemeltetnek és azt szakember kezeli, amellett, hogy a gép terheltsége optimális lesz, a meghibásodások száma is lecsökken. Átültetve ezt a gyakorlatba, sok más érték mellett látjuk a motor terheltségét, fogyasztását, valamint a kerékcsúszást. Amennyiben az előző értékek az optimális határon kívül esnek, akkor az üzemeltetési költségek nagy mértékben növekedni fognak.

JD link akár tableten is.

  • A rendszerben helyet kapott még egy felület, a rendszer által automatikusan küldött riasztások beállításához. Lehetőség van beállítani, hogy a JDLink™ Dashboard küldjön üzenetet amennyiben a gép GPS pozíciója megváltozik, vagy ha elhagyja a telephelyét. Ez vagyonvédelmi szempontból egy fontos eszköznek bizonyul.
  • A felület tartalmaz egy karbantartáskezelőt, ahol gyári vagy egyéni terveket tudunk beállítani gépüzemóra vagy naptár alapú szervizintervallumok használatával. Ezáltal a gépkarbantartás egyszerűen nyomon követhető és dokumentálható.
  • Még a gépen keletkezett hibakódokról is kapunk információt automatikus üzenet formájában a súlyossági szintjük megkülönböztetésével. Ez az információ nagy segítséget jelent a kiérkező szervizszerelő számára és lerövidíti a diagnosztizálásra szánt időt. A JDLink™ Dashboard webes alkalmazás a MyJohnDeere portálon keresztül érhető el minden John Deere tulajdonos számára. Az alkalmazás hozzáférhető táblagépről és okostelefonról is. A meglévő JDLink™ felületen továbbra is várhatóak frissítések és fejlesztések a partnerek igényeinek figyelembevételével.