Növényvédelem2021. április 01.

Létezik hatékony megoldás a tavaszi kártevők ellen - Karis 10 CS

A szerves-foszforsavészter hatóanyagok kivonása után a gazdáknak szükséges egy széles körben használható inszekticid amely kiváló hatékonysággal rendelkezik a leggyakrabban károsító levéltetvek, lepkék és bogarak ellen, és hosszabb hatástartalommal bír, mint a hagyományos piretroidok.

Erre kínál megoldást a KITE Zrt. által forgalmazott Karis 10 CS 100 g/l lambda-cihalotrin hatóanyagot tartalmazó, magas minőségű, mikrokapszulázott rovarölő szer, kontakt. A kártevők érintkezés és táplálkozás során veszik fel a készítményt, amely taglózó hatása révén azonnal kifejti hatását.

A Karis 10 CS a károsítók széles köre ellen, számos – mind szántóföldi és kertészeti – kultúrákban is engedélyezett kontakt rovarölőszer.
Felhasználását tekintve kalászosokban vetésfehérítő bogarak és gabonapoloskák ellen, cukorrépában barkók, bolhák és bagolylepke ellen, napraforgóban mezei poloskák és bagolylepkék ellen tudunk védekezni. Fontos kiemelni a Karis 10 CS kiváló hatékonyságát kukoricában a kukoricabogár, kukoricamoly és bagolylepke fajok, valamint repcében repcedarázs, repcebolha, ormányosbogarak és fénybogarak elleni védekezésben. Továbbá almatermésű-, csonthéjas- és zöldségkultúrákban számos kártevővel szemben bizonyított magas fokú hatékonyságát.

vetésfehérítő bogár

A permetezést minden esetben a kártevő imágók táblára történő letelepedésének, illetve a lárvák tömeges kelésének idejére célszerű időzíteni, ekkor érhető el a legnagyobb biológiai hatás. Virágzó kultúrákban kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki.

A Karis 10 CS mikrokapszulázott hatóanyagának köszönhetően több előnyt is élvez a hagyományos OD formulációjú termékekkel szemben. A különböző méretű műanyag kapszulába zárt hatóanyag a vizes fázisban, majd a növényre jutva fokozatosan szabadul fel, így a hatékonyság hosszabb időn keresztül megmarad - időjárástól, hőmérséklettől és dózistól függően - akár 3-5 napig is. Ennek fontos előnye, hogy a rovarok elhúzódó betelepülése esetén is folyamatos védelmet ad, így akár egy kezeléssel is elérhető az adott gradáció leküzdése. A kapszulában lévő hatóanyag az oldódásig az UV-sugárzástól védve van, ezáltal a kijuttatás előtti bomlás is akadályozva van. A fenti tulajdonságok alapján a KITE Zrt. magas hatás biztonság mellett ajánlja a partnerei számára ezt a készítményt.

Vetésfehérítő bogár

 

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat vagy keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat a következő elérhetőségeken: https://www.kite.hu/kapcsolat

Varga Miklós, fejlesztőmérnök

 

A növényvédőszereket biztonságosan használja. Felhasználás kizárólag a címke és az engedélyokirat alapján lehetséges! Felhasználás előtt kérjük olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját!