Alkatrész2020. július 13.

John Deere Operations Center mostantól még egyszerűbb megtervezni a munkát – az elejétől a végéig

A mai mezőgazdasági környezet másképp néz ki, mint tíz-húsz évvel ezelőtt. Ahogy a mindennapi életünkben, úgy a mezőgazdasági környezetben is megjelentek a különböző informatikai, telematikai rendszerek, mert a mezőgazdasági gépek egyre okosabbak és egyre több adatot képesek gyűjteni munka közben.

Mára odáig fejlődött ez a technológia, hogy nem csak a mezőgazdasági erőgépekről, hanem a munkagépekről is számos adat áll a rendelkezésünkre. Mivel, hol, mit és mennyit juttattunk ki a földre, és ez milyen eredményt hozott a betakarításnál. Mindezt úgy, hogy ki se kell mozdulnunk az irodából.

Ezeket az adatokat nem elég gyűjteni, használni is kell őket. Erre nyújt megoldást a John Deere Operation Center.

A John Deere Operations Center egy olyan online gazdálkodási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor hozzáférhetők legyenek a gazdálkodásra vonatkozó adatok. Ez elősegíti a hatékonyabb tervezést, naprakész információt ad a területen folyó munkákról és folyamatosan figyeli a területen dolgozó gépek állapotát, ami a költségek csökkenésével és a termelékenység növekedésével jár. Ezzel elősegítve, hogy minden helyzetben a megfelelő döntést tudjuk hozni.

Az Operations Center működése, felépítése

A rendszer alapvetően két részre bontja az információkat.

Gépinformációk

Myjoohndeere operations center gépinformációk

Itt a kiválasztott gép aktuális pozíciójáról, üzemórájáról, üzemanyag-szintjéről, sebességéről kapunk információt. Távolról ellenőrizhetjük a gép állapotát, hogy történt-e valamilyen riasztás az elmúlt időszakban. Erről be tudunk állítani riasztási értesítéseket is. Lehetőségünk van távolról rákapcsolódni a gép kijelzőjére, hogy ellenőrizzük a helyes gépbeállításokat, ezzel is kiküszöbölve a nem megfelelő üzemeltetésből adódó üzemanyag-túlfogyasztást, vagy az esetleges nem kívánt meghibásodást. Lehetőség van távoli diagnosztikára is. Ez azért is jó, mert ha a márkaszerviz ismeri a gép állapotát, mielőtt a helyszínre érkezne, akkor nagymértékben csökken a hibakeresésre, szervizre szánt idő, és a gép minél előbb vissza tud állni a munkába. Nyomon követhetjük az esedékes kötelező szervizeket, karbantartásokat az üzemóra alapján. Végül feladatokat tudunk létrehozni, kezelni, elemezni, ami nagymértékben segíthet az üzemszervezésben.

Táblainformációk

Myjohndeere operations center táblainformációk

Ebben a menüpontban lehetőségünk van létrehozni és kezelni a gazdaságunk törzsadatbázisát, ami az egyik legfontosabb a gépekből származó dokumentációs adatok feldolgozása szempontjából. Itt ügyfél, gazdaság, tábla felépítésben találjuk az információkat.  A táblához adatokat tudunk szerkeszteni, és ezt nyomon tudjuk követni. Helyes dokumentációs beállítások esetén ide érkeznek a gépek által végzett munkák, feladatok (talajművelés, kijuttatás, betakarítás), amiket kezelni és elemezni tudunk. Végül az összesítés funkcióval, évre, munkaműveletre és növénykultúrára lebontva kaphatunk összesített információkat.

Sok esetben nem az irodában, a számítógép előtt ülve kell meghoznunk a gazdaságot érintő fontos döntéseket. Az a számtalan információ, amit az Operations Center nyújt számunkra, nagy segítséget jelenthet az irodán kívül is.
Erre kínál megoldást a John Deere MyOperations ™  mobilalkalmazása, amielérhető IOS és Android rendszeren is. Ez az alkalmazás hozzáférést biztosít bárhol és bármikor a gazdaság gépüzemeltetési és agronómia adataihoz egyaránt.