Precíziós gazdálkodás2020. július 22.

John Deere mobil alkalmazások – Hogy az adatok mindig kéznél legyenek

A John Deere gépekbe épített távfelügyeleti eszköz rengeteg adat elérését biztosítja a gép üzemeltetésével, az elvégzett munkával kapcsolatban, melyek bármilyen, internethez kapcsolódó informatikai eszközzel elérhetők, így bárhol és bármikor ellenőrizhetjük járműflottánk üzemeltetését.

A John Deere a mobil eszközök adottságaihoz igazított alkalmazásokat biztosít a felhasználók számára, amelyek az asztali számítógépeken, a böngészőből elérhető szolgáltatásoktól némileg eltérő lehetőségeket biztosítanak a használóiknak. Az alkalmazások használatához érvényes MyJohnDeere felhasználói fiókkal kell rendelkezni, az adatok csak a fiókba való bejelentkezést követően érhetők el. Az elérhető adatok köre a Csapatkezelőben megadott jogosultsági szinteknek megfelelően változik.

A következő alkalmazások a Google Play Áruházból és az Apple App Store alkalmazás boltból ingyenesen letölthetők és telepíthetők az eszközökre:

Jd Link dashboard ikon

A JDLink Dasboard mobil eszközökre optimalizált alkalmazása. A belépést követően a felhasználói fiókhoz kapcsolódó szervezetek közül választva ki kell jelölni melyik gép adatait szeretnénk látni. A kiválasztott időtartomány adatai a kijelzőn történő megjelenítésen túl letölthetők, távoli kijelzőelérés kezdeményezhető, a gép aktuális pozíciójához navigáció indítható. A gépről érkező riasztások megjeleníthetők, visszakereshetők.

Myoperations center

A John Deere Műveleti központjának mobil alkalmazása. A kiválasztott szervezetben végzett műveletek adatait jeleníti meg, úgy az agronómiai adatokat (táblák, táblahatárok, műveleti térképek – kijuttatási térkép, hozamtérkép stb.), mint a munkavégzés készültségi állapota, a kiválasztott napon végzett műveletek listája, valamint a gépek adatai (helyelőzmények, napi munkavégzés paraméterei, gépkihasználás, elfogyasztott üzemanyag, üzemagyagszint stb.)

JOhn Deere Mymaintance

A gépek karbantartásának követésére, az elvégzett karbantartások, javítások rögzítésére szolgáló alkalmazás. Digitális szervizkönyv. Rögzíthetők az elvégzett karbantartási lépések, a felhasznált anyagok, alkatrészek. A javításokhoz fényképek, jegyzetek csatolhatók. Az alkalmazás használatához karbantartási ütemtervet kell beállítani!

Amennyiben a gépkezelők rendelkeznek mobil eszközzel, lehetőség van a feladatok elektronikus formában történő kiadására. A végrehajtás nyomon követhető, amennyiben a gépkezelő rögzíti a munkavégzés státuszát, illetve kiegészítő információk is rögzíthetők az elvégzett munkához (ténylegesen megművelt terület, elfogyasztott üzemanyag stb.). Ha a gépkezelő megosztja a mobil készüléke pozícióját, az megjelenik a MyJohnDeere webes felületén is, így követhető a gép mozgása.

 

A fenti alkalmazásokon túl a John Deere további három mobilalkalmazást (GoHarvest, ApplyPlus, PlanterPlus) biztosít, ami a gépek beállításában, az üzemeltetés optimalizálásában nyújt segítséget. Betakarítógép, önjáró permetező és vetőgép esetén az alkalmazás végigvezet a beállítási pontokon és a kiválasztott feladatnak megfelelően (pl. kukoricabetakarítás) fényképes útmutatót ad a helyes beállításhoz, a gép optimalizálásához.

John Deere Powerassist

A John Deere PowerAssist mobil alkalmazása a gép alvázszáma vagy a gépen található vonalkód alapján a hozzá tartozó motoradatokat jeleníti meg nagy részletességgel. (Motorszám, típus, vezérlőegység-információk, opciós kódok stb.)