facebook pixel

Gépek, eszközök2019. szeptember 09.

Itt a megújult JCB III. szériás Loadall Agri

Minden gyártó arra törekszik, hogy gépeinek műszaki és ergonómiai szintje kielégítse a kor követelményeit, valamint a vásárlói elvárásokat is. A JCB gyár is odafigyelt ezekre, amikor megalkotta a harmadik szériás Loadall Agri teleszkópos rakodó gépet.

Tervezésnél fő iránymutatásnak számított a partneri visszacsatolások, vagyis azok a gyakorlati tapasztalatok, amelyeket a tulajdonosok, gépkezelők fogalmaztak meg a termékkel kapcsolatban. Ezek pozitív és negatív értelemben is hasznos információként jelentek meg a tervezőasztalon. A gép megalkotásakor elsődleges szempont volt a régebbi szériás gépek pozitív tulajdonságainak a megtartása, valamint egy megújult ergonomikus, kezelőbarát kabin létrehozása. Ennek eredményeként a JCB 2019. év elején bemutatta, majd sorozatgyártásba tette a megújult III. szériás Loadall Agri gépet. Következzenek hát az újdonságok.

A szíve még erősebben dobog

Az új III. Szériás Loadall Agri gép hajtáslánca a már megszokott JCB EcoMAX környezetbarát és üzemanyag- takarékos motorokkal szerelt. A sebességváltók a hagyományos 4 és 6 sebességes típusokkal érhetők el, az AgriPRO felszereltségnél pedig a JCB DualTECH sebességváltóval.

JCB loadlall

Megnövelt emelési kapacitás

Ennek köszönhetően a terhelhetőség az emelési magasságban akár 25%-kal és a teljes munkaterületben akár 11%-kal növekedett. A megszokott régi modellszámok emiatt változtak, amelyek jelzik a megnövekedett emelési kapacitást. Az alábbi táblázat összefoglalja a változásokat.

Teljesen megújult a fülke kialakítása

Ívelt első szélvédő került beépítésre, amely révén megnövekedett a kilátás a fülkéből. Ezért egy új ablaktörlő rendszert telepítettek a fülékére, így növekedett a tisztítási terület nagysága. A kilátást tovább javította a külső visszapillantó tükrök helyzete, kialakítása.

Új műszerfalegység

Modernizálásra került a kijelző. Egy 7”-os egységet építettek be, amelyen a gép különböző állapotjelzőit lehet leolvasni magyar nyelven is. Új sajátmárkás rádió fejegység található a műszerfalon, amely alkalmas az USB egység fogadásán túl a telefon kihangosítására is Bluetooth kapcsolaton keresztül.

Fülkebelső

A jobb oldali karfába integrálták a kezelő szervek nyomógombjait, amelyek harmonizálnak a többi megújult JCB gépben található gombkialakítással. A kabin kialakítása révén (burkoló anyagok, anyagválasztás, szigetelés stb.) a belső zaj 69 dB-re csökkent. Ez közel 50%-os javulást eredményezett az előző szériához képest. Teljesen megújult a kabin szellőztető és hűtő rendszere. Új automata klímaberendezést szereltek be. Megnövekedett a hűtő felület és a levegő beáramlási keresztmetszet, így megnövekedett a szűrési felület is. A szellőztető berendezés kezelőfelülete is megújult, amely segítségével a kezelő a számára megfelelő klímaviszonyt tudja beállítani a fülkében. A 7”-os kijelzőn lehetőség nyílik a gép térbeni pozícióját lekövetni. Túlzott borulás, oldalra billenés esetén a kezelőt figyelmezteti a rendszer. A megújult műszerfalegység hozzájárult a fülkéből történő jobb kilátáshoz. Az új III. szériás Loadall Agri gépek pontos felszereltségéről, opcióiról a KITE Zrt. kínálatában tájékozódhat.

Továbbá bemutató gépeinken megtekintheti, kipróbálhatja az újdonságokat.