Szerviz 2021. június 25.

„Csak a változás állandó”- A szoftverek frissítéséről és az online fiókok felügyeletéről

Talán még sosem volt ennyire aktuális a címben szereplő bölcsesség, mint a mai rohamos ütemben fejlődő világunkban. Mint az élet számos területén, a mezőgazdaságban is előtérbe kerültek az informatikai megoldások, alkalmazások, így hozzá kell szoknunk a gyors változásokhoz.

A John Deere 6 hetes fejlesztési ciklussal mutatja be a MyJohnDeere weboldalon, a Műveleti Központ és a JDLink alkalmazások egyre újabb funkcióit, és ehhez kapcsolódóan a gépekben található intelligens eszközök szoftvere is évente három alkalommal újul meg.

Ezek a szoftverfrissítések nemcsak új funkciókkal bővítik a meglévő eszközeinket – sokszor további anyagi ráfordítás nélkül –, de a meglévő alkalmazások esetleges hibáinak javítását, további használhatóságának lehetőségét is tartalmazzák.

Ilyen kötelező frissítés volt a legutóbbi téli időszakban a műholdvevők frissítése, melyet külső tényezők – a GNSS, műholdas helymeghatározó alaprendszerek fejlődése, új frekvenciák használata a jeltovábbításra – hatása tett szükségessé. A több ezer magyarországi John Deere StarFire műholdvevő sikeres frissítését követően ezek az eszközök a tavaszi szezonban már a megújult lehetőségeket használva teljesítették feladatukat.

Prec betakarítás

De nem csak az eszközökre kell figyelmet fordítanunk. Az online világban a jelenlétünket biztosító felhasználói profilok állandó felügyelete is legalább olyan fontos, mint eszközeink naprakészen tartása! Adataink, egyre fontosabb erőforrásunk biztonságos kezelése csak úgy biztosítható, ha a választott szolgáltató garantálja az adatvédelmi és adatkezelési előírások betartását, a hozzáférési jogosultságok kezelésének széles körű lehetőségét.

A John Deere kiemelten fontos területként kezeli ezt, ezért időről időre frissíti a Szerződéses feltételeket és az Adatvédelmi nyilatkozatot. Ezt minden felhasználónak a személyes adatok ellenőrzését követően el kell fogadni, különben a fiók és adatainak elérhetősége korlátozódik, majd egy idő után megszűnik! A MyJohnDeere felhasználói fiók folyamatos használata mellett ez csupán néhány kattintást jelent, de nélkülözhetetlen a biztonságos adathasználathoz. Csak így garantálható, hogy mindenkor csak az arra jogosult férhessen hozzá az adatokhoz.

antenna

Március 2-a óta érhető el a legutóbbi változás a John Deere Műveleti központjában, aki még nem fogadta el az új Szerződéses feltételeket és az Adatvédelmi nyilatkozatot, kérjük mielőbb tegye meg, enélkül nem fér hozzá adataihoz és hamarosan a Szervezete is törlésre kerül a rendszerből!

Amennyiben az AMS eszközök szoftverfrissítéséhez vagy az online felhasználói fiókok kezeléséhez segítségre van szüksége, kérjük keresse kollégáinkat, akik szívesen állnak rendelkezésükre.