Növényvédelem2020. június 25.

Coragen – egyedülálló hatékonyság a lepkekártevők ellen

A kukoricamoly (Ostrinia nubilalis) és az ellenevaló védekezés mára kukoricatermesztésünk eredményességének kiemelten fontos tényezője. Kártételének elkerülése érdekében nagyon fontos az időben történő hathatós beavatkozás. Az ellene történő hatékony védekezésnél a hármas elvet kell követnünk.

A védekezés időpontjának megállapítása

Az FMC-Agro 2020-ban is országos rovarcsapda-hálózatot működtet, melyek fogási eredményei az Evalio® AgroSystems weboldalán és applikációjában is megtekinthetők. Ez az alkalmazás azokat segíti, akiknek nincs lehetőségük önállóan elvégezni az előrejelzést. A gazdálkodás térségében található csapdák fogási adatai megismerhetők, ezáltal a rajzáscsúcs is meghatározható, mely nagy segítség az optimális védekezési idő kiválasztásában.

A kukoricamoly ellen a mindenkori védekezést a rajzáscsúcs kialakulása után 6-8 nappal érdemes célzottan elvégezni, a lárvák kelésének időszakában.CORAGEN kanna

A fertőzés mértékének meghatározása

A kukoricaállományunk helyszíni bejárásával és a károsított tövek megszámolásával bizonyosodhatunk meg a védekezés szükségszerűségéről. Ha 100 egymást követő kukoricanövényből a károsított tövek száma a 20%-ot meghaladja, erősen ajánlott az állományvédekezés.

A megfelelő rovarölő szer meghatározása

Coragen®egyedülállóan hatékony rovarölő szer a molykártevők ellen a kiváló minőségű termésért. Számos kultúrában felhasználható, egyedülállóan hatékony rovarölő szer. Gyors hatású és nagyon alacsony dózisban hatékony a kultúrnövényeken károsító legfontosabb rágó kártevők ellen. A Coragen® a jelenlegi rovarölő szerekhez képest magasabb biológiai hatékonysággal rendelkezik a molykártevők ellen. Kiválóan irtja a célkártevőket, de ugyanakkor minimális hatása van a hasznos rovarokra, ezért megfelelően használva tökéletesen megfelel az úgynevezett IPM technológiákban való alkalmazásnak is. A nagyon alacsony toxicitásnak köszönhetően (emlősök) a permetlé beszáradása után azonnal folytatható a kézi munka az ültetvényekben. Gyors hatású és nagyon alacsony dózisban hatékony a kultúrnövényeken károsító legfontosabb rágó kártevők ellen. A Coragen® könnyen kezelhető és jól keverhető más készítményekkel is a jelenleg rendelkezésre álló vizsgálatok eredményei szerint. Az érzékeny rovarok közé tartozik a lepke kártevők széles köre. A Coragen® rovarölő szer Magyarországon engedélyezett a kukorica, az alma, a körte, a birs, a szőlő molykártevői és a burgonyabogár ellen. A Coragen® hatásmódjának köszönhetően hatékony a más hatóanyagokra már rezisztens kártevő populációk ellen is.

kukoricamoly kártétel
 Kukoricamoly-lárva (Ostrinia nubilalis)

 

Használatából származó előnyök

  • Új hatásmód, ami segítség a rezisztencia kialakulása ellen
  • Hosszú tartamhatás, hosszan tartó védelem a molykártevők ellen
  • Azonnali táplálkozás-leállítás, így nincs kártétel
  • Széles hatásspektrum, sok kultúrában felhasználható

A növényvédő szereket biztonságosan használja. Felhasználás kizárólag a címke és az engedélyokirat alapján lehetséges! Felhasználás előtt kérjük olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját!

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat, vagy keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat a következő elérhetőségeken.

(Megjegyzés: a címlapképen a gyapottok-bagolylepke (Helicoverpa armigera)  lárvája látható.)