Mindent a nyári betakarításról

Tartsa szemmel tömegtakarmányát!

A betakarítás egy ünnep. Az egész éves munkánkat ünnepeljük ilyenkor, a sok befektetett energia gyümölcsét. Hiszen a megfelelő mértékű hozam eléréséhez, megfeszített figyelem és fegyelmezett munka kell, a szoros technológiai elvárások és rövidülő munkaidő-ablakok elvárják a kellő mértékű odafigyelést.

Ahhoz azonban, hogy az aratás időszakában ne rontsunk a teljesítményünkön, a megfelelő eszközökkel és tudással felvértezve kell nekiindulnunk ennek az időben rövid, de annál tartalmasabb időszaknak. Sorozatunk következő részében kollégáink a betakarításhoz szükséges eszközöket és digitális megoldásokat mutatják be.

A kombájnbemutatónk most rendhagyó módon történik. Nagy Tamás, marketingmenedzser kollégánk körbejárta partnereinket, hogy használat közbeni ismereteikről, tapasztalataikról kérdezze őket mindhárom John Deere típus esetében.

Hajmásy Gyula vevőszolgálati mérnök kollégánk a betakarítás előtti kombájnbeállításokról tart egy rövid bemutatót, hiszen nagyon fontosnak tartjuk, hogy az Önök eszközei üzembiztosan teljesítsék a szezont.

Kolozsvári István kollégánk is visszatér ez alkalommal is, hiszen egy újabb bálázótípust mutat be, mégpedig a John Deere M sorozatát.

Csigi Péter a nedvességmérők csoportját tárja Önök elé. Szó lesz a szem- és bálasnedvesség-mérésről is, amit a lehető leghatékonyabban végezhetünk el.

Varga Péter és Bellai Tamás pedig az aratást kiszolgáló logisztikai eszközökről szól Önöknek, és végül, de nem utolsó sorban Mészáros Gábor a betakarítást segítő precíziós megoldásainkat mutatja be.

Keressék a videókat a KITE YouTube, facebook és instagram csatornáján, illetve a kite.hu-n!

TAVASZI AJÁNLATAINK

Alkatrész

Alkatrész

Bála- és szemnedvességmérőink itt tekinthetők meg: https://webshop.kite.hu/termekek/muszerek/m.06.04

Bálázóheveder-csere akció

John Deere hevederes bálázó

Bálacsomagoló anyagok

Javában zajlik a bálacsomagolási szezon. Összegyűjtöttük mire figyeljünk a megfelelő csomagolóanyag kiválasztásakor. A bála minőségét 45%-ban a bálázó gép, 55%-ban a bálacsomagoló anyag befolyásolja. Kiváló minőségű csomagolóanyaggal kiváló minőségű bálák készíthetőek.

Mibe csomagoljuk az értékes takarmányt, alomanyagot?

A kalászos gabonafélék betakarítása során jelentős értéket képviselő, nagy mennyiségű melléktermék keletkezik. Ezek szakszerű csomagolása és tárolása kiemelkedő fontosságú feladat a gazdálkodóknak, mivel a sokoldalú felhasználási lehetőségének köszönhetően extra jövedelmet biztosíthat részükre.

Napjainkban a széna és szalmafélék, valamint a kukoricaszár-maradvány betakarítására bálázásos technológiát alkalmaznak, melyek közül a hengeres, a kis- és nagybálás begyűjtési mód a legjellemzőbb. A széna- és szalmabálák felhasználási köre rendkívül széles: az állatok takarmányozástól kezdve az almozáson és a biomassza hőerőművekben történő hasznosításán át az ipari cellulóz előállításáig is terjedhet. A megfelelő tömörségű bála elkészítését követően a hengeres bálázóknál bálaháló vagy bálaháló és bálafólia, kis- és nagykocka bálázóknál pedig jellemzően bálazsineg alkalmazásával történik a széna vagy szalma tömörített rögzítése.

A megfelelő, jó minőségű és tartós bálacsomagoló anyag kiválasztása nemcsak a bála elkészítéséhez meghatározó, hanem a takarmány minősége, a mozgatás és tárolás szempontjából is elengedhetetlen.

PrecSat Pro

Ebben az alkalmazásban Ön megtekintheti a Coppernicus Sentinel-2 műholdjai által készített felvételeket a bolygónk teljes földfelszínén 10x10 méteres felbontásban. A megjelenítő különböző vizualizációs módokat tesz lehetővé a felhasználó számára.

MyJohnDeere

A MyJohnDeere egy olyan, a John Deere által fejlesztett webes alkalmazás, amely lehetővé teszi az egyes adatok elemzését a legújabb John Deere berendezéshez hozzáadott érzékelőkön keresztül. Segíti Önt flottája kezelésében, csökkentve az állásidőket, növelve a hatékonyságot.


Továbbiak: pgr.hu/preczone

Új John Deere kombájn remek árfolyamkedvezménnyel!

Új kombájnberuházásnál a gép tulajdonságai mellett sokszor a legfontosabbak a különböző beruházást segítő lehetőségek a finanszírozás tekintetében. A legújabb KITE akcióban egyes új John Deere kombájnok remek árfolyamkedvezménnyel vásárolhatóak meg csupán a meghatározott készlet erejéig!

Egy jól kiválasztott kombájn hosszú időn át tudja szolgálni a gazdaságot, és vissza is hozza az árát az évek alatt. Azonban egy új betakarítógép megvásárlása komoly kezdeti beruházást jelent a gazdaságnak. Éppen ezért a KITE Zrt.-nél igyekszünk többféle finanszírozási lehetőséget kínálni leendő vevőinknek, amelyek megkönnyíthetik a választást a John Deere kombájnok és a KITE mellett.

2021. május 1. és május 30. között a KITE Zrt.-nél egyes új John Deere kombájnok a piacinál jóval kedvezőbb árfolyamon vásárolhatóak meg csupán a meghatározott készlet erejéig vagy visszavonásig! Érdemes tehát felkeresnie KITE gépértékesítőjét az akció részleteiről és feltételeiről!

Új John Deere bálázó ajándék bálahálóval!

A John Deere bálázókat rendszeres, alacsony karbantartási igényű működésre tervezték, lehetővé téve a folyamatos, tömör bálák készítését. A szezon közeledtével szeretnénk figyelmébe ajánlani a KITE Zrt. új John Deere bálázó akcióját, amelyben a gép mellé ajándék bálaháló is jár!

A John Deere széles bálázó portfóliójában egyaránt megtalálhatóak a fix -és változókamrás hengeres bálázók, valamint a kockabálázók is. A több mint 60 éves gyártási tapasztalatnak, a minőségnek és a nagy portfóliónak köszönhetően, a világon immáron több mint 350 000 gazdálkodó választott John Deere bálázót!

Érdemes most a KITE Zrt-től új John Deere bálázót vásárolnia 2021. április 1. és május 30. között, hiszen a meghatározott készlet erejéig vagy visszavonásig a bálázó mellé ajándék 3 tekercs John Deere CoverEdge bálaháló (3800m/130cm) is jár!

A John Deere bálakötöző hálókat kifejezetten John Deere bálázókhoz tervezték. Az XtraNet+ az új különleges összetételének köszönhetően egész nap kiemelkedő teljesítményt és problémamentes bálázást biztosít. Erős, hosszú és mindig megbízható bálaháló. A CoverEdge bálahálót egyedülálló rugalmas perem jellemzi, így a háló szélei túlnyúlnak a paláston és felfeszülnek ott.

Ráadásul, az akció keretében remek finanszírozási lehetőség is a rendelkezésre áll! A bálázó akció részleteiért és a teljes körű tájékoztatásért érdemes felkeresnie KITE gépértékesítőjét!

A bálahálókról többet itt olvashat: https://www.kite.hu/tudastar/balacsomagolo-anyagok/133

Újdonság! Új Furrier pótkocsik már 4 850 000 Ft+ áfától!

A betakarítás hatékonysága nemcsak a kombájnon múlik, hanem az optimális és gazdaságos logisztikán is, amelyben természetesen fontos szerepe van a pótkocsiknak is. A KITE Zrt.-nél a Joskin és Fliegl márkák mellett 2021-től elérhetőek a Furrier pótkocsik is!

Ki tudhatná jobban mire van szüksége a magyar gazdáknak, mint egy magyar mérnökökből és technikusokból álló tervező-gyártó csapat? Hosszú évek tervezése és tesztelése után elkészült a kiváló minőségű, magyar gyártású Furrier B18 forgózsámolyos pótkocsi.

2021. március 1. és 2021. június 30. között csupán a készlet erejéig vagy visszavonásig, kedvező áron vásárolhatja meg legújabb Furrier pótkocsiját a KITE Zrt.-től már 4 850 000 Ft + áfától felszereltségtől függően. Érdemes tehát felkeresnie KITE gépértékesítőjét az akció részleteiről, feltételeiről.

Akciós új Fliegl pótkocsik a KITE Zrt.-től!

A KITE Zrt.-nél most árfolyamkockázat nélkül, akciós forintos áron vásárolhat új Fliegl DK 180-88 típusú pótkocsit 2021.03.01.- 2021.06.30. között csupán a készlet erejéig vagy visszavonásig.

Új Fliegl DK 180-88 pótkocsi:

  • 18.000 kg össztömeg
  • Plató méret: 5.050 mm x 2.420 mm
  • Oldalfalmagasság: 800 mm + 800 mm
  • Tekerhető takaróponyva és kezelőpódium
  • Vontatás előkészítés a második pótkocsihoz + automata vonófej
  • 385/65 R22,5 új gumikkal
  • Már 5.990.000 Ft + áfától