2023. május 19.

Új kombájnnal bővült az AGRO-HAT Kft. flottája

A borús idő sem árnyékolhatta be az AGRO-HAT Kft. örömét május 16-án, püspökladányi telephelyükön, melyen a gépátadóra készülve egy vadonatúj S770-es John Deere kombájn parkolt. A több mint 30 éves vállalat képviseletében Kiss Albert és Kárai Miklós vette át az új szarvas kulcsait.

Az AGRO-HAT Kft. alapításától kezdve kapcsolatban áll a KITE Zrt.-vel, az eredményes partnerségi együttműködés pedig az évek során csak erősödött. Erről Mendler András a KITE Zrt. Északkelet-magyarországi régió igazgatója emlékezett meg, majd kiemelte, megtisztelő, hogy ennyi éven át a KITE jelenthette a vállalat hátszelét és bízik benne, legalább még ugyanennyi évet együttműködnek. 

Az ünnepélyes gépátadón Mendler András régió igazgató, Tóth Géza gépértékesítési vezető és Futó László Dávid gépértékesítési menedzser nyújtotta át az új S770-es John Deere rotoros kombájn kulcsait Kiss Albert és Kárai Miklós részére. Ez a korszerű automatizált kombájn kiváló szemminőséget, alacsony szemvesztést és állandó teljesítményt ígér a betakarítási időszakban, mely tökéletesen illeszkedik a precíziós gazdálkodás rendszerébe. Többek között ezért esett erre a gépre a választás, hiszen jó szolgálatot fog tenni a jövőben a mintegy 800 hektáron termesztett kukorica, napraforgó és kalászosok betakarításnál – tudtuk meg Kiss Albert cégvezetőtől.

Felelevenítve a kezdeteket elmondta, hogy az első John Deere kombájn 1997-ben került a vállalat birtokába a KITÉ-n keresztül. Később egyre több zöld-sárga géppel bővült a géppark, így a 30 év alatt ez az 5. John Deere kombájn impozáns gépflottájuk sorában. Az elmúlt időszak során több változás történt a cég életében, a kezdeti hat főből mára Tóth Lajossal együtt összesen hárman dolgoznak a vállalkozásban. Egy dolog azonban sosem változott: a korszerű munkavégzés a digitalizáció útján, melyhez reményeik szerint az új gépbeszerzés is hozzá fog járulni.