2024. április 09.

Új applikáció a KITE-nél a kukoricahibridek fejlődésének nyomon követésére

A Debreceni Egyetem és a KITE Zrt. több mint 5 éve vizsgálja és elemzi a vállalatunk által forgalmazott kukoricahibridek egyes fejlődési fázisait, valamint azoknak az effektív hőösszeg alakulásával való kapcsolatát. A vizsgálatokból kinyert információk és a precíziós technológiák fejlesztései új távlatokat nyitottak a kukoricahibridek fenológiájának pontos nyomon követésében, amely a KITE Zrt. legújabb digitális megoldásában, a SMART hibrid alkalmazásban koncentrálódik.

Az applikáció elérhetővé teszi a felhasználók számára, hogy naprakész információkat kapjanak a vetéstől/keléstől számítva összegyűlt hőösszegről, a tenyészidőszakban lehullott csapadékról, valamint arról, hogy az adott napon a növénynek milyen fejlődési szakaszban kellene lennie. Egyedülálló lehetőségként az alkalmazás az aktuális meteorológiai adatok mellett hosszú idősoros (20 éves) adatbázist is felhasználva segít abban, hogy pontosan meghatározza a növények fiziológiai érésének várható időpontját.

További részletekért kattintson cikkünkre: https://pgr.hu/hu/tudastar/18/az-igazi-odafigyeles-itt-kezdodik-smart-hibrid-alkalmazas-a-kukoricahibridek-fejlodeseert