2023. március 01.

Talaj nélkül nincs élet

2023. február 24-én került megrendezésre a Miskolci Egyetemen a Magyarországi cégek összefogása a talajainkért című rendezvény, melyen egy sajtótájékoztató keretében Szabó Levente, cégünk vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Talajtani Társasággal.

Ezzel lényegében keretbe foglaltuk azt munkát, melyet a társaság elnökével, Dobos Endrével végzünk már több éve, és amelynek legfontosabb vezérelve a magyarországi talajok sokféleségének megismertetése, és azok megvédése és megőrzése a jövő generációi számára.

Gondolataink ugyanis találkoznak a Magyar Talajtani Társaság, ennek a több évtizedes hagyományokra építkező szervezetnek a legfontosabb célkitűzésével, miszerint kikerülhetetlen annak tudatosítása a gazdák körében, de a társadalom szélesebb rétegeiben is, hogy a talaj a mezőgazdasági termelés legfontosabb eszköze, aminek védelme, megfelelő kezelése elengedhetetlen.

Dobos Endre KITE
Dobos Endre a Magyar Talajtani Társaság elnöke

A KITE Zrt. ezzel kiemelt támogatójává vált a társaságnak, továbbra is a kutatás-fejlesztés területén tevékenykedünk együtt.