2023. január 25.

Két díjat is kaptunk az AgrárgépShow-n

A KITE Zrt. kiállító területén található termékek közül kettőt talált érdemesnek az AgromashEXPO-AgrárgépShow zsűrije a kitüntetésre. A JCB Fastrac ICON traktor, valamint a Pellenc Optimum szüretelő kombájnjainak digitális megoldásai érdemelték ki a Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat.

Pellenc

A Pellenc szüretelőgépeken elérhető digitális szolgáltatásoknak köszönhetően már a szőlőtermesztők is elindulhatnak a precíziós mezőgazdaság útján. A rendszer több elemből tevődik össze.

A fedélzeti súlymérés valós idejű súlymérést tesz lehetővé, és csak a Pellenc Optimum szüretelő érintőképernyőjén jelenik meg. A pontos mérést a tartályonként elhelyezett 4 db szenzor biztosítja. A mérleg álló helyzetben, egyenes talajon legfeljebb 3%, mozgás közben legfeljebb 5%-os eltéréssel mér. A második lehetőség a Telematics elnevezésű telemetria vezérlődoboz beépítése. A központi vezérlő, amely flottakezelést és távoli diagnosztikát biztosít. A funkciókat, melyeket a Pellenc Connect felhőszolgáltatáson keresztül lehet elérni, úgy, hogy az egyik részét a vásárló tudja használni a másik részét pedig a forgalmazó. A prémium súlyméréshez és hozamtérképezéshez pedig a korábban említett fedélzeti súlyméréshez szükséges felszerelés és a Telematics vezérlődoboz együttes megléte szükséges. A folyamatos precíz mérés a GPS alapú helymeghatározással együtt egy pontos térképet készít a területről, amely megmutatja, hogy a termésmennyiség szempontjából mennyire heterogén a tábla.

Pellenc díj KITE
A Pellenc és a KITE kollektívája a díjazott termék előtt

JCB

A JCB Fastrac iCon megtartotta az előző szériákból ismert Fastrac-ok műszaki tartalmát (magas közúti sebesség, kiváló komfort, univerzális felhasználhatóság), melyet most az új fülke emelt magasabb színvonalra. Az iCon széria új, kényelmesebb ülést, intuitív, tetszőlegesen konfigurálható kezelőszerveket és teljesen új fejlesztésű érintőképernyős monitort kapott. Az új monitor – amellett, hogy minden fontosabb traktorrészegység beállítható és ellenőrizhető rajta – ISOBUS II munkagépvezérléssel és saját navigációs rendszerrel rendelkezik.

Az új kezelői környezet 3 pillére:

  • iCONFIGURE – személyre szabott irányítási élmény minden kezelőnek
  • iCONNECT – fejlett precíziós mezőgazdasági technológia integrálása
  • iCONTROL – az új hajtásláncszoftverrel egészen új élmény a gép működtetése

A traktor kompatibilis a John Deere Green Star rendszerével, és a KITE Zrt. RTK-hálózatának jelszolgáltatásával is üzemeltethető, így kielégíti a precíziós gazdálkodás erőgépektől megkövetelt műszaki igényt is.

Balogh Viktor átveszi a JCB díjat
Balogh Viktor, marketingigazgató a díj átvételekor