2024. február 06.

Hogyan növelhetjük a termelés hatékonyságát költséghatékonyan?

Fontos és aktuális kérdésekre keresi a választ a Magro.hu és a Debreceni Egyetem által szervezett Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA Konferencia és Kiállítás február 15-én Debrecenben. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán 3 szekcióban, 35 szakmai előadás, értékes beszélgetések, nyereményjátékok fűszerezik a szakmai programot.

A hazai agrárium jeles képviselői gyakorlatias előadások keretében mutatják be azokat a legmodernebb technológiákat, melyek segítenek a növényeket és az állatállományokat ért stressz kezelésében.  


A KITE Zrt. képviseletében Sojnóczki István technológiai fejlesztési igazgató és Hadászi László innovációs főigazgató tart értékes előadást. Sojnóczki István a Minőségi, toxinmentes tömegtakarmány az állattenyésztésben témával várja a hallgatóságot.  Előadásában gyakorlati példákon keresztül szemlélteti azokat a költséghatékony technológiai lehetőségeket fő- és másodvetésű takarmánytermesztési rendszerben, melyekkel csapadékszegény időjárási viszonyok között is minőségileg és mennyiségileg megfelelő takarmány állítható elő az állatállomány részére. Hadászi László a KITE precíziós öntözési szaktanácsadásról oszt meg fontos tudnivalókat, melynek alkalmazásával új magaslatokba emelheti az öntözés fogalmát. A PGR öntözésirányítási rendszert és alkalmazást 2024-ben az AgrárgépShow zsűribizottsága Hazai Termékfejlesztési Különdíjban részesítette Digitalizáció kategóriában.


Bővebb információ és jelentkezés a konferencia weboldalán: https://www.magro.hu/konferencia/