2024. február 09.

Első helyen a KITE Zrt. Öntözött kategóriában

A KITE Innovációs Főigazgatósága, mint versenyző 2023-ban is indult a Magyar Kukorica Klub termésversenyében és örömmel adunk hírt arról, hogy első helyezést értünk el Öntözött kategóriában.

A Nádudvar melletti versenyparcellánkon egy komplett KITE által kidolgozott precíziós technológiát valósítottunk meg, melyet precíziós géprendszerünk támogatott, és a termesztés egészében felhasznált – KITE-től megvásárolható – inputanyagok segítettek. A termesztés sikerességét a szezon során a KITE széles körű, partnerre szabott öntözési portfóliójából választott precíziós csepegtető szalagos öntözési megoldással fokoztuk.  A terméseredmény az 5 hektár nagyságú versenyparcella átlagában megközelítette a 17 t/ha eredményt. 

forrás: agroinform.hu

A Kukorica Termésverseny a hazai kukoricatermesztés lehetőségeit felmérő, ma még Európában egyedülálló program. A KITE célja a verseny során a leghatékonyabb technológia megtalálása, mely jó a környezetnek, megfelelő pénzügyi eredményt hoz, tehát fenntartható és hatékony. A termésverseny eredményei, tapasztalatai beépülnek a KITE precíziós szaktanácsadási rendszerébe, így minden termelő, aki ebben a rendszerben partnerünk a győztes technológia részese lehet.