-->

2023. szeptember 04.

Debreceni Egyetem Alumni Díjban részesült a KITE Zrt.

Eskütétellel indította a tanévet az a csaknem 12.000 elsőéves diák, akik 2023-ban a Debreceni Egyetemen kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. Az ünnepi szenátusi ülés alkalmával elismerő címeket is átadtak. Többek között kitüntették cégünket, a KITE Zrt.-t az egyetemmel folytatott tudományos és szakmai kapcsolat ápolásáért, valamint a végzős hallgatók kiemelt foglalkoztatásáért.

Vasárnap délelőtt a Főnix Arénában került sor az ünnepi szenátusi ülésre, melyet Szilvássy Zoltán a Debreceni Egyetem rektora nyitott meg. Beszédében annak adott hangot, hogy a debreceniek a legviszontagságosabb időkben is fontosnak tartották, hogy egyetem működjön és minden évben elinduljon az oktatás. Mára ez a kitartás az ország egyik legnagyobb egyetemévé emelte a Debreceni Egyetemet, ahol sikeres életpályát tervezhetnek a fiatalok.

A köszöntők sorát Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke folytatta, hangsúlyozva, hogy a tudás olyan piaci érték, melynek értékteremtő hatása lehet egyéni és generációs szinten is.

Nagy István agrárminiszter beszédében kiemelte, hogy az egyetem a közel fél évezred hagyományait hordozza, utat engedve az innovációnak és a kutatásoknak, épp ezért az intézmény mindig megőrizte népszerűségét. Továbbá elmondta, hogy a hallgatók mezőgazdasági felsőoktatásba vetett bizalma töretlen, biztos jövőképet látnak benne, ezt bizonyítja az is, hogy országosan több mint négyezer, Debrecenben pedig több mint négyszáz elsőéves diák kezdi meg tanulmányait agrárképzéseken. – A DE fantasztikus lehetőséget kínál, hiszen a kihívásokra csak a legszélesebb körű tudományban található meg az út, amely a jövőt biztosíthatja mindenki számára – mondta az agrárminiszter.

A köszöntőket ünnepélyes eskütétel zárta, majd a díjak átadása következett. Szabó Levente a KITE Zrt. vezérigazgatója vette át a DE Alumni Díjat, mely minden évben azoknak a szervezeteknek jár, akik az egyetemmel szoros szakmai vagy tudományos kapcsolatban állnak, valamint támogatják céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatói a Debreceni Egyetemen végzett hallgatóknak. A KITE Zrt. együttműködése több évtizedes múltra tekint vissza az intézménnyel, melynek méltó megkoronázása volt a díj átadása.