2024. március 04.

A John Deere három teljesen új modellel emeli új dimenzióba a 9RX traktorokat

A John Deere az idei Commodity Classic kiállításon, Houstonban (Texas, USA) bemutatta minden idők legerősebb sorozatban gyártott traktorát. A 9RX sorozat 3 új, a 9RX 710, 770 és a 830 típusokkal bővült. Az új 9RX modellek példátlan vontatási teljesítménnyel, még magasabb kezelői kényelemmel és a legújabb precíziós alkalmazásokkal rendelkeznek, mindez 3 m-es szállítási szélességgel párosulva, mellyel jól alkalmazkodik az európai és a FÁK-országainak piacaihoz is.

Példátlan vontatási teljesítmény

Az új 9RX modellek a legújabb 18 literes JD18X motorral vannak felszerelve, amely alacsony fajlagos üzemanyag-fogyasztás mellett a csúcsmodell esetében akár 913 LE maximális teljesítményt és 4234 Nm nyomatékot biztosít. Figyelemre méltó, hogy a motor dízel kipufogógáz-folyadék (DEF)/AdBlue® használata nélkül teljes mértékben megfelel a Stage V. emissziós normának.  Az opciós, akár 636 l/min maximális szállítási kapacitással rendelkező, három szivattyúval ellátott hidraulikarendszer, valamint a hidraulikus intelligens teljesítményvezérlés (IPM), amely szükség esetén akár további 40 LE-t jelent, elegendő teljesítményt biztosít még a legnagyobb hidraulikus igénnyel rendelkező munkagépekhez is. Az új, teljesen mechanikus áttételű e21™ PowerShiftTM sebességváltó kiválóan kezeli a 9RX hatalmas motorteljesítményét és nyomatékát, míg az e23TM sebességváltóból ismert Efficiency Manager automatikus terhelésszabályzás kivételes vezetési kényelmet biztosít. A 21 sebességfokozat sűrű kiosztással rendelkezik, így a kezelők könnyedén beállíthatják a különböző feladatokhoz illeszkedő optimális üzemeltetési sebességet. Az új járószerkezet nagyobb, 1200 mm átmérőjű hajtókerekei 110°-os átfogási szöggel rendelkeznek, amelynél a nyomatékot 7,5 belső hevederborda közvetíti. A 38100 kg-os maximális pótsúlyozott tömeg hatékony talajra történő teljesítmény- és nyomatékátvitelt biztosít. Bár az új 9RX traktorok megnövelt teljesítményszintjei nagyobb össztömeget és gépfelépítést igényeltek, a talajnyomás továbbra is mindössze 0,58 kg/cm² maradt, ami a jelenlegi kisebb 9RX modellekhez hasonló.

Kimagasló gépkezelői kényelem

Az új CommandViewTM 4 Plus növelt alapterületű fülkével a gépkezelők jelentősen megnövelt kényelmet és kiváló kilátást élvezhetnek. A három szabadságfokkal rendelkező új, rugózott felfüggesztés és a szigetelt fülkealváz hatékonyan csökkenti a zajt, valamint a káros rezgéseket. Az aktív kormányzás (ACSTM) a sebesség alapján állítja be a kormányzás érzékenységét és áttételét, ezzel biztosítva a könnyű, ugyanakkor pontos kezelhetőséget. A 9RX traktor jobb irányíthatóságának érdekében a szántóföldön mindössze 3,5, közúton pedig 5 kormányfordulatra van szükség a törzscsuklós kormányzás végállásainak eléréséhez. Ez jelentősen növeli a gépkezelő kényelmét. A gyors üzemanyag-utántöltő rendszer (FFS) lehetővé teszi az 1952 literes* üzemanyagtartály kevesebb mint 4 perc alatt történő feltöltését, ami tovább növeli az üzemeltetés hatékonyságát, és minimálisra csökkenti az állással töltött időt. Emellett a napi karbantartási pontok a talajról, illetve a fülke körüli szervizrámpáról könnyedén elérhetők. A hidraulikaolaj 4000 órára meghosszabbított csereperiódusa és a hűtőventilátor opcionálisan megfordítható forgásiránya tovább növeli a hasznos üzemidőt.

A legújabb, precíziós gazdálkodáshoz szükséges alkalmazások

A 9RX traktor valamennyi fejlett, precíziós gazdálkodáshoz szükséges megoldással rendelkezik, beleértve a 32,5 cm-es (12,8”) nagy felbontású G5Plus CommandCenter™ kijelzőt, valamint az integrált John Deere precíziós mezőgazdasági alkalmazásokat, mint például a változtatható mennyiségű kijuttatás, a 1-Click-Go-AutoSetup automatikus dokumentációt és feladatkiírást, a szakaszvezérlést és a teljes AEF ISOBUS-kompatibilitást. Az alapfelszereltség része a JDLink™ vezeték nélküli adatkommunikációs rendszer, a tábladokumentáció, valamint a DataSync adatszinkronizálás, melyek növelik a gépüzemeltetés és gazdálkodás hatékonyságát. Az ingyenes John Deere Operations Center™ online felülete megteremti a kapcsolatot a gépek, a gépkezelők és a táblák között, lehetővé teszi az adatok importálását, illetve a szolgáltatóval történő megosztását.

 

9RX 710

9RX 770

9RX 830

Motor

JD18X – 18 literes John Deere

Maximális motorteljesítmény (97/68EC)

574 kW/781 LE

623 kW/847 LE

672 kW/913 LE

Maximális forgatónyomaték

3622 Nm

3928 Nm

4234 Nm

Üzemanyagtartály

1952 l

Hidraulikaszivattyú szállítási kapacitása

212/424/636 l/min

Átlagos alaptömeg

33500 kg

Maximális pótsúlyozott tömeg

34500 kg

38100 kg

Hevederek

762 mm (30”) Camso Ag 3500 vagy 6500

Sebességváltó

e21 21/11 fokozatú, terhelés alatt kapcsolható, 40 km/h max. sebességgel és Efficiency Manager terhelésszabályzóval

 

*A maximálisan megengedett tartálykapacitás országonként eltérő lehet.