John Deere 8000-es sorozatú önjáró szecskázó gépekKiváló takarmány minőség, megbízhatóság, aratási teljesítmény és az üzemeltetési költség a négy legfontosabb tényező egy új önjáró szecskázó gép kiválasztásában.
A jobb takarmány magasabb termelékenységet és hasznot jelen, a megbízhatóság több hasznos üzemidőt. A precíz betakarítás nagyobb értéket, az alacsony üzemeltetési költségek nagyobb nyereségességet biztosítanak. Az új 8000-es sorozatban megtartották mindazt, amit a vevőink nagyra értékeltek, a többit pedig továbbfejlesztették. Profitáljon többet a vállalkozásának, nyújtson többet gépkezelőinek, adjon többet a vevőinek.

Profitáljon többet vállalkozásának: nagyobb teljesítmény, nagyobb költséghatékonyság.

Intelligens motorelrendezés

A motor hosszirányú elhelyezése számos előnyt nyújt a 8000-es sorozat általános stabilitása, hatékonysága és kényelme szempontjából.

Optimális hűtés: kis sebesség miatt az önjáró szecskázók nem képesek kihasználni a gépjárművekre jellemző menetszél hűtőhatását. Ezért annak biztosítására, hogy a motor optimális hőmérsékleten működjön, elengedhetetlen fontosságú a hatékony hűtés. A hosszirányú elrendezéssel a motorblokk nagyobb felülete néz a gép oldalai felé, nem takarva más részegységektől. A hűvös levegő a fülke mögött kialakított járatokon keresztül jut be, és a motor oldalai mellett áramlik végig, kijutva a hátsó nyílásokon keresztül. Ez az elrendezés szükségtelenné teszi a nagyobb, nagy fogyasztású hűtőegységek alkalmazását, ami a keresztirányú motorelhelyezésnél szükséges lenne.

Hatékony erőátvitel: a szöghajtómű az erőt a hajtórendszerekhez minimális, ~0,5 %-os teljesítmény veszteséggel viszi át az új, száraz, zsírozott forgattyúházas technológiának köszönhetően. Ennek a megoldásnak egy másik előnye, hogy az összes hidraulika szivattyú és a ventilátor közvetlen meghajtást kap a motorról anélkül, hogy bonyolult tengelykapcsolókra, valamint további hajtószíjakra, vagy szíjtárcsákra lenne szükség.

Jobb kilátás hátrafelé: a motor hosszirányú elhelyezése miatt a géptestet keskenyebbre lehetett tervezni, jobb kilátással hátrafelé a pótkocsik jobb feltöltéséhez és a biztonságosabb manőverezéshez.

Kiváló hozzáférés a motorhoz: az oldalsó és hátsó védőburkolatok akadálytalan hozzáférést biztosítanak az összes rendszeres karbantartási ponthoz, a gyors szervizelés és karbantartás elvégzéséhez.

Jobb üzemanyag fogyasztás: akár 6%-al alacsonyabb fogyasztás.
Egy gép előnyei egyértelművé válnak, ha az üzemanyag-takarékosságról van szó. Az alacsonyabb fogyasztás nemcsak a hatékonyabb motorokról szól, hanem arról is, hogyan van megtervezve és megépítve az egész gép.

Motorfordulatszám vezérlés: az opciós ProDrive motorfordulatszám vezérlés automatikusan összehangolja a motorfordulatszámot a gép teljesítmény igényével a különböző szántóföldi és közúti körülményekhez. Ez akár 14,3%-os üzemanyag megtakarítást eredményez a táblaszéli fordulókban, és 18,9%-ot összességében.

Optimalizált hűtés: a motor hosszirányú elhelyezése és a nagyteljesítményű hűtőegység hatékonyabb hűtést biztosít, így a motor optimális hőmérsékleten működik, túlmelegedés veszélye kizárt extrém igénybevétel esetén is.

Könnyebb alkatrészek: a 8000-es sorozatot csaknem 1 tonnával könnyebbre építették alumínium és nagy szilárdságú acél alkalmazásával. A kisebb súly kisebb üzemanyag fogyasztást eredményez.

A terményáram kisebb ellenállása: a terményáram és az aprító rendszer a motorteljesítménynek csaknem a 75 %-át veszi fel, ezért a hatékonyságban elért kisebb fejlesztések is jelentős üzemanyag megtakarítást eredményeznek.

Zsírkenésű hajtóművek: a zsírkenésű hajtóművek széleskörű használata kiküszöböli a fogaskerekek olajban forgása során fellépő súrlódásokat, és minimalizálja a teljesítményveszteséget és az olaj hűtésének szükségességét.

A nagy átmérőjű kerekeknek köszönhetően nagyobb a gumiabroncsok nagyobb felfekvő felülete: a nagyobb felfekvő felület jobban elosztja a gép súlyát a nagyobb vonóerő és a kisebb teljesítményveszteség érdekében laza talajokon, valamint kisebb talajtömörödést és növénykárosodást (lucerna) eredményez.

 

Új PROSTREAM terményáram csatorna: nagyobb teljesítmény, kis súrlódás

 

A ProStream terményáram csatorna teljes újra lett tervezve extra erősített alkatrészekkel ahhoz a motorteljesítményhez, amely jóval meghaladja a szakmában ma jelenlévő teljesítményszinteket, valamint az óránként több mint 400 tonnás maximális áteresztőképességhez is tökéletesen igazodik. A 625 lóerős modellektől kezdve a terménycsatorna 17 cm-rel szélesebb a motor lóerő és az áteresztőképesség leghatékonyabb egyensúlya érdekében. A csatorna törésmentes enyhe íve ezenkívül minimalizálja a súrlódást az egyenletes terményáramhoz és a kisebb kopáshoz.

 

Kevesebb karbantartás. Több hasznos üzemidő


A 8000-es sorozat minimális karbantartási igényre lett tervezve az Ön betakarítással töltött munkaidejének maximalizálása érdekében. A csúcsminőségű anyagok és új technológiák széleskörű alkalmazásával bizonyos alkatrészek kenése azok teljes élettartamára szól. A hátsó tároló rekeszben elhelyezett integrált szerszámkészlettel az összes rendszeres karbantartás és javítás elvégezhető.

Automata zsírzórendszer: az automata zsírzórendszer a szervizterületen, a fülke mögött található, és megszünteti a naponként elvégzett kézi zsírzás szükségességét.

Könnyen tisztítható hűtők: a motor hűtőradiátora kihúzható a könnyebb tisztításhoz, ami a beépített sűrített levegős rendszerrel (opció) elvégezhető.

Hosszú élettartamú alkatrészek: a kések extra vastag wolfram-karbid bevonata jelentősen megnöveli az élettartamukat. Igény esetén extra nagy kopásállóságú DuraLine Plus alkatrészek is rendelhetők a terménycsatorna kopólemezeihez. Ezek élettartama 5-ször hosszabb a standard alkatrészekhez képest.

Karbantartást nem igénylő alkatrészek: az erősített csapágyak jelentős része teljes élettartamú tömítéssel és kenéssel van ellátva, az új kidobó torony forgatómű meghajtása pedig – beleértve az integrált biztonsági rendszert is – teljesen karbantartás-mentes.

Közös alkatrészek: a légszűrő és a motorszűrők, valamint számos más karbantartási alkatrész ugyanaz, mint a többi John Deere gépen, és megtalálható a márkaképviseletek raktárkészletében. Ezenkívül számos más alkatrész is egyezik más John Deere gépekkel.

Kevesebb mozgóalkatrész: a hidraulikus hajtások széleskörű alkalmazása csökkenti a mozgó alkatrészek számát a megbízható működés érdekében.

Nyújtson többet a gépkezelőnek: a prémium „munkahely”


Csendes. Jól felszerelt. Pihentető. A kijelzőkről Ön mindenről értesül, a hűtőrekesz hidegen tartja az ételeit és italait, a Bluetooth csatlakozással pedig kapcsolatban maradhat. Meggyőződésünk, hogy a 8000-es sorozat fülkéjében Ön is szívesen túlórázik majd néhány extra hektár érdekében.

Teljesen automata kormányzás: az AutoTrac RowSense és a RowTrac II kipróbált és jól bevált navigációs rendszerek, amelyek stressz mentessé teszik a nagysebességű betakarítást.

Nem tükröződő szélvédő üveg: a szélvédő üveg úgy lett megtervezve, hogy minimalizálja a tükröződéseket, így kiváló kilátást biztosít a terményre és az adapterre poros körülmények között, éjszaka és esőben is.

Bluetooth csatlakozás: csatlakoztassa a mobil eszközeit a silózó audió rendszeréhez, a telefon kihangosításához, vagy zenehallgatáshoz.

Bőséges tárolóhely: elegendő tárolóhely áll a rendelkezésére a személyes tárgyai, vagy a munkaeszközei elhelyezéséhez.

Automata klímaberendezés: a CommandARM konzolról működtethető az ideális fülkehőmérséklet beállításához. Egyszerűen állítsa be igényének megfelelően a kívánt hőmérsékletet és a rendszer automatikusan tartani fogja a külső körülményektől függetlenül.

Jobb kilátás: a vékony fülkeoszlopok minimalizálják a holtterek méretét, a magasabb oldalsó üvegablakok pedig jobb kilátást nyújtanak a pótkocsik biztonságosabb és pontosabb feltöltéséhez.
Kiváló védelem a hátának: a légrugózású vezetőülés védi az Ön hátát az egyenetlen terep okozta ütésektől és rázkódástól.

Ergonomikus kezelőszerv konzol: programozható gombok az ismétlődő feladatokhoz. Az összes fő kapcsoló és kezelőszerv kényelmesen a CommandARM konzolon van elhelyezve, amely együtt mozog az üléssel.

Optimális vezetői pozíció: a vezetőülés a fülke közepén található, a kormányoszlop pedig két helyen is dönthető, így Ön mindig az optimális testhelyzetben ülhet.

Központi információs kijelző: a CommandCenter kijelzőről olvasható le a gép összes lényeges működési adata, köztük a sebesség, a motorfordulatszám, a szecskahossz, stb.

Hűtött ételek és italok: a nagyméretű hűtőrekesz elengedhetetlen a fülkében eltöltött hosszú, forró munkanapokon.

Egykezes vezetés: az összes lényeges funkció, köztük a sebesség, az adapter csukás/nyitás és emelés/süllyesztés, a kidobó torony forgatás és emelés, az etetőhengerek és a szecskázó dob működtetése a többfunkciós menetvezérlő karról végezhető.

Adjon többet a vevőinek


A takarmány minősége rendkívüli fontossággal bír. Ha jobb a siló minősége, akkor kevesebbet kell költeni a koncentrátumok téli beszerzésére. A beltartalom megbízható mérése a takarmánykészlet pontosabb tervezését és kezelését teszi lehetővé.

A DuraDrum szecskázó dob már eddig is közismert volt a legjobb silóminőségről. A fokozatmentesen állítható szecskahosszal és a szabadalmazott KernelStar szemroppantó technológiával Ön a csúcsminőségű siló bármilyen kombinációját elkészítheti a legigényesebb gazdálkodók és biogáz termelők igényeinek megfelelően.

KERNELSTAR2: az újradefiniált szemroppantás: A forradalmi, számos terményhez használható KernelStar szemroppantóink új mércét állítanak fel a szemroppantás terén. Ismerje meg ennek utódját: a KernelStar2-t. A szabadalmazott kialakítás két lényeges előnyt biztosít az egyenes vagy kúpos szemroppantó hengerekkel szemben. A kúpos tárcsák agresszívebb tépőhatást fejtenek ki, ami az összes szemet megroppantja a keményítő maximális kinyeréséhez és a jobb feltáródáshoz. Ezenkívül nagyobb áteresztőképességet biztosít, így Ön gyorsabban dolgozhat még akár sűrű, magas szárú kukoricában is. Az elmúlt évek során megszerzett szántóföldi tapasztalatainkra építve a szemroppantó rendszer teljes áttervezésre került a 8000 Sorozathoz. A KernelStar2-t ugyanaz az új beállító mechanizmus és erősebb rugók jellemzik, mint a szemroppantó hengereinket, mindemellett akár 50%-kal nagyobb a tárcsák munkavégző felülete.

Pontos terményanalízis, jobb takarmánykezelés: A kidobó toronyra szerelt HarvestLab valós időben méri a termény nedvességtartalmát és összetételét. Ez a szakmában legnépszerűbb, a Carl Zeiss vállalattal együtt fejlesztett és szabadalmaztatott rendszer infravörös technológiát alkalmaz, a betakarított termény másodpercenként 17 alkalommal végzett méréséhez. A független DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) szervezet a rendszer pontosságát ± 0,78 %-ra mérte a szárazanyag tartalom vonatkozásában, így a HarvestLab használatával Ön biztosra mehet, ha csúcsminőségű takarmány készítése a cél. Ha ehhez hozzáadja a valós idejű alkotóelem mérésünket, akkor vevőit akár arra is ráveheti, hogy megváltoztassák takarmánykészlet kezelési módszereiket, és a jövőben termelni kívánt növények tervezését.

Integrált adalékanyag. Megnövelt tápanyag tartalom

A 8000-es sorozat egy másik egyedülálló értéknövelő jellemzője a teljesen integrált Fejlett Adalékoló Rendszer, az ADS Twin Line. A két külön tartály által az ADS Twin Line egy rendkívül sokoldalú takarmánykezelő eszköz. A 30 literes tartály a fülke oldalán, könnyen megközelíthető helyen található, a 360 literes tartály pedig a gép hátsó részén a burkolat alatt van elhelyezve. Az adalék és koncentrátum kijuttatás rendkívül precízen és széles tartományban akár 2 liter/óra dózissal is történhet.

További műszaki adatokért kattintson ide a JD 8000-es prospektus eléréséhez.

 

A silózó katalógus itt letölthető