KITE Bérgép

A KITE Zrt. olyan piacvezető mezőgazdasági gépek bérbeadásával foglalkozik, mint a John Deere és a JCB. Az erőgépekből, kombájnokból, rakodógépekből és precíziós gazdálkodásra alkalmas munkagépekből álló géppark összetétele folyamatosan bővül és alkalmazkodik a piaci igényekhez, mely nemcsak a gépek típusában, hanem felszereltségében is megmutatkozik.

Mindig adódik olyan időszak, amikor a saját tulajdonú gépeken kívül szükség lenne további kapacitásokra annak érdekében, hogy a feladatok időben el legyenek végezve.

Szezonban egy gép kiesése a mindennapi munkából rémálom, de az is fejtörést okozhat a gazdálkodóknak, ha csak kevés időre lenne szükség nagyobb teljesítményű traktorra, vagy akár egy plusz gépre.

Ezekre az esetekre kínál megoldást a KITE Zrt. Kiemelt Szolgáltatási Igazgatósága.

Aktuális bérgépflotta:

 • 44 db John Deere traktor (120-tól – 370 Le-ig)
 • 13 db John Deere kombájn (W, T és S széria) + adapterek
 • 42 db JCB teleszkópos rakodógép + munkaeszközök

Amennyiben gépbérletben gondolkodik, cégünknél kétféleképpen is igénybe veheti ezt a szolgáltatást.

1. Klasszikus gépbérlet

A klasszikus gépbérleti konstrukciónkat azoknak ajánljuk, akik a kapacitáshiányukat szeretnék pótolni, a beruházási döntésüket a gép tartós kipróbálása után hozzák meg vagy a gépberuházás elhalasztása mellett döntöttek.

Ebben a konstrukcióban erőgépek, rakodógépek és betakarítógépek kulcsos rendszerű bérletben (gépkezelő nélkül) vehetők igénybe, de igény esetén gépkezelőt is tudunk biztosítani. A gépeket igény szerint olyan speciális műszaki felszereltséggel is ki lehet bérelni, hogy az képes legyen a precíziós gazdálkodásban is a megfelelő munkaműveletet elvégezni.

2. Technológiai gépbérlet

A technológiai gépbérletben lehetőség van arra, hogy a partnereink olyan gépkapcsolatokat vegyenek bérbe kezelővel együtt, amelyek alkalmasak a precíziós gazdálkodásra és a KITE Zrt. által kifejlesztett termesztési technológiák gyakorlatban való kipróbálására a differenciált tápanyag-kijuttatás (Rauch műtrágyaszóró), a differenciált vetés (John Deere 1775NT vetőgép), a mechanikus növényápolás (Orthman sorközművelő), a sávos alapművelés (Orthman sávhúzó), talajjavító mészszórás (Rauch Axent 100.1) és a 3D felszíni vízelvezetés (Wolverine Extreme) munkaműveleteiben.

Egyes munkaműveletek opcionálisan bővíthetők folyékony kijuttató rendszerekkel, mint például sor- és sávpermetezés és folyékony Nitrosol kijuttató rendszer.A klasszikus és technológiai gépbérleteket az alábbi gépüzemeltetést támogató szolgáltatásokkal kibővítve, akár valamelyik gépbérlettel kombinálva vagy külön-külön is igénybe lehet venni:

Gépüzemeltetést Támogató Szolgáltatásaink:

 • erőgép és munkagép kapcsolatok összehangolása
 • vetőgép-leforgatás
 • gépkezelői oktatás
 • napi, havi, szezon és éves gépüzemelési jelentések
 • pótsúlyozási ajánlat
 • részletes gépelemzés
 • gépek fizikai méretezése
 • telefonos támogatás (ügyelet)
 • üzemeltetési előrejelzés (Optimization Expert Alert)

A megfelelő gépkapcsolatok kialakításával és a gépkapcsolatok megfelelő beállításával az üzemanyag-felhasználás csökkentése mellett optimalizálni tudjuk az erőgépeket és ezzel növelni a termésátlagot.

A KITE Zrt.-nél bérelt gépekről a John Deere JDLinkTM és a JCB LiveLink telematikai rendszerei segítségével képesek vagyunk a gépek üzemóra-üzemanyagszint meghatározásán túl a valós idejű helymeghatározásra, karbantartási jelentések készítésére és riasztásokra, az állásidő jelentésére, az üzemanyag-fogyasztási jelentések elkészítésére és valós idejű hibariasztásokra.

Gépeink biztonságos és hatékony munkavégzését cégünk országos szervizhálózata és képzett szakembergárdája biztosítja, mely garancia a bérgépszolgáltatás minőségére.

A célunk, hogy folyamatosan alkalmazkodva a változásokhoz olyan lehetőségeket kínáljunk partnereink számára, melyekkel költséghatékonyan tudják megoldani az elvégzendő feladataikat. Mindemellett fontos feladatnak és egyben kihívásnak is tartjuk, hogy a partnereink elégedettek legyenek a szolgáltatásainkkal és az évek alatt kialakult kölcsönös bizalmat megóvjuk.

További információkért látogassanak el a www.pgr.hu-ra, illetve keressék régiós gépkereskedő, szaktanácsadó és gépüzemeltetést támogató kollégáinkat.

Ajánlatot kérne?

Értékesítőink országszerte állnak rendelkezésére!

Adja meg irányítószámát és rendszerünk megadja az Önhöz legközelebb lévő értékesítő kollégánkat. Vegye fel velünk a kapcsolatot!