facebook pixel

Precíziós gazdálkodási rendszerszolgáltatások

Precíziós gazdálkodási rendszerszolgáltatások

ÚJ IPARI FORRADALOM A MEZŐGAZDASÁGBAN

A mezőgazdasági termelési folyamatokba is feltartóztathatatlanul begyűrűzik a digitalizáció. Az innovatív technológiák segítségével, helyspecifikus információk alapján végzett és optimalizált technológiát nevezzük precíziós gazdálkodásnak.

SEGÍTJÜK AZ AGRÁRINNOVÁCIÓ TERJEDÉSÉT

A magyarországi szántóföldi növénytermesztésben egyelőre kevéssé elterjedt a precíziós technológia, de előnyeinek felismerése és a technológiát alkalmazó gazdálkodók számának növekedése napjainkra határozottan felerősödött és gyorsuló tendenciát mutat.

A KITE Zrt. szakmai hagyományaihoz híven a fejlődés élére állt, kialakítottuk, folyamatosan fejlesztjük és partnereink számára elérhetővé tesszük a precíziós gazdálkodáshoz szükséges agrotechnológiát, műszaki- és informatikai hátteret, mely a magyar piacon egyedülálló, a „Komplex szaktanácsadási szolgáltatás” formájában.

Országosan elismert szakembereink és szaktanácsadói hálózatunk segítségével bővítjük a termelők innovációval és az új módszerek alkalmazásának előnyeivel kapcsolatos tudását.

Az agrárfinanszírozás meghatározó szereplőjeként hozzájárulunk a beruházáshoz szükséges források hiányának áthidalásához, optimális megoldásokat találunk.

A rendszer testre szabásában, szakszerű bevezetésében, betanításában és működtetésében végig a gazdálkodó és munkatársai mellett állunk.

Ajánlataink modulrendszerűek, lehetőség van a precíziós gazdálkodás lépésről-lépésre történő bevezetésére, vagy csak egyes szolgáltatásaink igénybe vételére.


A PRECÍZIÓS TECHNOLÓGIÁT ÉRDEMES ADAPTÁLNI

  • A precíziós gazdálkodás célja a többletjövedelem elérése.
  • Magyar gazdák körében végzett kutatás* eredményei szerint a hozamok és jövedelem növekedését, illetve az önköltség csökkenését tartják fontosnak.
  • A piaci információkhoz jutás, a szakmai ismeretek megosztása önmagában értéket képvisel a gazdák számára.
  • A fejlett technológia biztos kezelésének képessége hosszú távú előnyöket biztosít a gazdaságnak, illetve a kimaradók jelentős hátrányba kerülnek.
*Forrás: A precíziós szántóföldi növénytermesztés összehasonlító vizsgálata, Agrárgazdasági Kutató Intézet 2017

A PRECÍZIÓS GAZDÁLKODÁS ALAPJA AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK ALKALMAZÁSA

A PRECÍZIÓS ÉS TALAJKÍMÉLŐ GAZDÁLKODÁS ELISMERTEN HOZZÁJÁRUL A GAZDASÁGI ÉS KÖRNYEZETI, VALAMINT A TÁRSADALMI FENNTARTHATÓSÁGHOZ.