Kaszálás

A több, mint 60 évnyi gyártási tapasztalat és innováció nyomán a SIP gépeket 3 jellemzővel illethetjük: tartósság, hatékonyság, használhatóság.

TARTÓSSÁG
A SIP munkagépek mindenféle terepen megállják a helyüket, még a legkeményebb körülmények között is.

HATÉKONYSÁG
A gépeket egyszerű használni, így Ön lerövidítheti az előkészítéshez szükséges időt és meghosszabbíthatja a munkaidejét. Ezáltal Ön több munkát tud elvégezni kevesebb idő alatt.

HASZNÁLHATÓSÁG
Könnyű manőverezés, nagyfokú alkalmazkodó képesség, egyszerű szállítás és tárolás – hogy csak néhány előnyt említsünk azok közül, amelyek segítik Önt abban, hogy jobban tudjon a munkájára összpontosítani.

TÁRCSÁS KASZÁK - SILVERCUT DISC

A szérűn elvégzett napi munka megbízható gépeket igényel. A SIP által gyártott robosztus és strapabíró tárcsás kaszák a kiváló hidropneumatikus rugózású rendszerrel biztosítják a precíz vágást és a tiszta, csúcsminőségű szálastakarmányt. A legfontosabb jellemzők a tökéletes stabilitás, a gyors alkalmazkodás és a könnyű karbantartás.

Hidropneumatikus rugózás
A hidropneumatikus rugózású rendszer precíz vágást és tiszta, csúcsminőségű takarmányt biztosít. Könnyű és problémamentes kaszálás bármilyen terepen és minden körülmények között. A csillapítás erőssége könnyen és gyorsan állítható a kaszálás előtt és közben egyaránt.

Alkalmazkodás a terephez
sip_disc_340Az S-FLOW függesztő váz a kasza gerendely innovatív kialakításán alapul. A függesztő váz rendszer reagálása nem csak tökéletesen vezeti a gerendelyt a talajon, hanem a hidropneumatikus rugózással kombinálva gondoskodik az egyenletes talajnyomásról és a tiszta vágásról a teljes munkaterületen.

sip

Kasza gerendely
Kaszálás során fontos, hogy a levágott növényzet a lehető leggyorsabban a kasza gerendely mögé kerüljön, hogy ne akadályozza a terményáramot. Ennek érdekében a kasza gerendelyt speciális alakú tárcsákkal tervezték, amelyek gyors és hatékony terményáramot biztosítanak a kasza gerendely felett még lejtős terepen is.sip_robantott

Tárcsahajtás biztonsági rendszer - DDSS
tengelyA 2007-es évben a SIP a kasza gerendelyek egy új generációját fejlesztette ki, amelybe az első alkalommal került beépítésre a DDSS rendszer. Azóta nem érkezett garanciális igény a kasza gerendellyel összefüggésben. 4 bronz nyírócsapszeg biztosítja a folyamatos munkavégzést a tárcsa túlterhelése esetén. A bronz csapszegek elnyíródása elnyeli az erőket, és gondoskodik a gerendely épségéről.

Ujjas szársértők
A tartós műanyagból készült, “Y” formájú ujjak csökkentik a növényi szárak károsodását és magasabb tápérték szint fenntartását biztosítják. Az ujjas szársértők használata csökkenti a rossz időjárás jelentette kockázatokat, lerövidíti a száradáshoz szükséges időt és javítja a takarmány minőségét. Emellett a szársértés akár 10%-kal is csökkentheti a takarmány betakarításához és feldolgozásához szükséges energiaigényt.

Gumihengeres szársértők
A fokozatmentesen állítható szársértési nyomás segíti a lucerna magas tápértékének megőrzését. A gumihengereken kialakított bordázat megkönnyíti, olcsóbbá és gyorsabbá teszi a karbantartást.

A SIP katalógus itt letölthető