Szaktanácsadás minden zsák vetőmaghoz a KITE Zrt.-től

2017. április 19. 14:56 |

A kukorica termesztése komplex folyamat, melynek a hibrid (genetika) megválasztásán túl az egyik legfontosabb eleme a vetés. Ehhez nyújtunk most szaktanácsot partnereink részére.

A vetéskor teremthetjük meg ugyanis akár egy rekord-, de legalább is egy nagyon jó termés esélyét és ugyanekkor ronthatjuk is azt.

Kis és nagy gömbölyű vetőmagfrakciók Kis és nagy lapos vetőmagfrakciók

 

A mind méret, mind pedig alak szerint homogén vetőmagtételek vásárlásán túl, a vetőgép helyes beállítása, az eszközök tudatos, okszerű használata jelenti a homogén növényállomány kialakításának alapjait.

Fészkes vetőszerkezet Promax vetőszerkezet ESET vetőszerkezet


A John Deere szemenkénti vetőgépek esetében többféle vetőszerkezet és ezekhez használható vetőtárcsa áll rendelkezésre. Ezek kiválasztása és beállítása a kivetendő vetőmagfrakciók formája, mérete és homogenitása alapján történik. A helyes döntés meghozatala pedig komoly szakmai feladat.

A KITE Zrt. kizárólagosságában forgalmazott kukorica hibrid portfólió saját előállítású vetőmagtételeihez fémzárolási számonként vetési szaktanácsot nyújtunk partnereink részére, mely konkrétan vetőtárcsa, vetőtárcsánkénti kezdő vákuumérték és vetési sebesség ajánlásból áll a legjobb vetési minőség és pontosság eléréséhez.A fenti szaktanácsadásunkon túl, régiós szaktanácsadóink, szolgáltatás keretében, helyszíni kiszállás során műszeres méréssel átvizsgálják a vetőgépet, feltárják az esetleges hibákat, bemérik a vetőszerkezeteket és bármely vetőmag (legyen az kukorica, napraforgó, repce, stb.) esetében megadják a legjobb vetőgép-beállításokat a lehető legpontosabb vetés érdekében.