Pontos terményanalízis és jobb takarmánykeverés a HarvestLab segítségével

2017. június 20. 12:21 |

A John Deere 8000-es sorozatú önjáró szecskázógépeknél a kidobó toronyra szerelt HarvestLab valós időben méri a termény nedvességtartalmát és összetételét.

Ez a szakmában legnépszerűbb, a Carl Zeiss vállalattal együtt fejlesztett és szabadalmaztatott rendszer infravörös technológiát alkalmaz, a betakarított termény másodpercenként 17 alkalommal végzett méréséhez.

 A független DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) szervezet a rendszer pontosságát ± 0,78 %-ra mérte a szárazanyagtartalom vonatkozásában, így a HarvestLab használatával Ön biztosra mehet, ha csúcsminőségű takarmány készítése a cél.

Nincs szükség beállításra

A HarvestLab előzetesen be van kalibrálva és az új tartókeret nem igényel beállítást. Így Ön az egész szezonban pontos adatokat élvezhet.

Jobb silóminőség

Ha összekapcsolja a HarvestLab méréseit a szecskázó dob vezérlő rendszerével, akkor a rendszer automatikusan beállítja a nedvességtartalomnak megfelelő optimális szecskahosszt.

Hatékonyabb siló kezelés

Tesztek során kiderült, hogy megfelelő szecskamérettel a siló akár 25 %-kal hatékonyabban tömöríthető. Ez csökkenti a légbuborékok számát, ami javítja az anaerob erjedés hatékonyságát és jobb silóminőséget eredményez.

Jobb takarmánykészlet-kezelés

A HarvestLab segítségével a vevők kiszámíthatják a takarmányuk összetételét az adalékolás jobb tervezhetősége érdekében, valamint meghatározhatják az esetlegesen szükséges kiegészítőkre vonatkozó igényt.