Meredek, elgazosodott autópálya rézsű? – Mutatjuk a megoldást!

2018. május 14. 16:08 |

2018.04.18-án Hajdúszoboszlón, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakembereinek és vállalkozóknak, 19-én pedig Tiszabercelen több mint 50 fő vízügyes szakembernek megtartott gépbemutatón az emberi munkaerő számára fárasztó és balesetveszélyes meredek rézsűk, valamint az elgazosodott csatornapartok meglepően gyors és egyszerű karbantartását mutattuk be a KITE Zrt. által forgalmazott Energreen gépek segítségével.

Az érdeklődés nagy volt, hiszen a hajdúszoboszlói rendezvényre több mint 50 fő érintett szakember jött el az ország minden tájáról. Ez nem véletlen, hiszen sokszor jelent problémát az autópályák utak melletti, meredek, elgazosodott, elcserjésedett területek helyreállítása és folyamatos karbantartása.

Energreen robot kasza

A legtöbb helyen jelenleg rendelkezésre álló traktorok hátuljára szerelt gémes karos kaszák csak viszonylag rövid távolságon belül (4-5 méter) képesek elvégezni a feladatukat, és a fennmaradó terület karbantartását sokszor az emberi munkaerő kézi motoros kaszákkal végzi. végzi. A  bemutatásra került Energreen ILF-S 1500-as gép 12 méteres vízszintes gémkinyúlású karos kaszával rendelkezik, mely önmagában csak ezzel a tulajdonságával megduplázza a felhasználási területét az eddig használt gépekhez képest. A 180 fokban megfordítható mulcsozó kaszafejnek köszönhetően a rézsűt oda-vissza képes kaszálni, közel kétszeresére növelve ezzel az elérhető munkateljesítményt.

Energreen kasza

Ezen a gépbemutatón láthatták a szakemberek a rendkívüli idő és költséghatékonysággal működtethető, a nagyon meredek rézsűk kaszálására optimális megoldást jelentő  távirányítású robotokat is. Ezek a gépek az emberi munkaerő számára rendkívül balesetveszélyes és fárasztó munkavégzést képesekkiváltani, ezek a robotkaszák akár 50 - 55 fokos meredekségű rézsűn is képesek minden irányban kaszálni. Az erdészeti mulcsozó fejjel is rendelhető robotok a 10 cm átmérőjű sűrű cserjéktől is könnyedén meg tudják tisztítani a terepet, amit élőben bizonyítottak a gépbmutatón.

Energreen robot kasza a 55°-os dombon

Másnap Tiszabercelen több mint 50 fő vízügyes szakember számára mutatták meg a KITE Zrt. által forgalmazott ENERGREEN gépek, hogy mire is képesek meredek, elgazosodott, valamint vastag cserjékkel benőtt csatornapartokon egyaránt. A főszerepet ezen a napon az ENERGREEN RoboMAX távirányítású robotgép kapta, amely erdészeti mulcsozó fejjel felszerelve 45 fokos meredekségű, 2-10 cm átmérőjű cserjékkel sűrűn benőtt négyszáz négyzetméternyi területet „varázsolt tisztává” alig több mint egy fél óra alatt.

Energreen kasza munka közben.

Az ENERGREEN  gépek által elvégzett munkák mennyiségéről , minőségéről és nehézségi fokáról mindkét napon elismerően nyilatkoztak a rendezvényt meglátogató szakemberek.