Az új John Deere 5R traktor – legyen nagyszerű, ne nagy (videó)

2017. július 06. 00:00 |

Mintha két traktora lenne.

Képzelje el, hogy van két traktora. Az egyik kompakt, könnyű és fürge. Még a legszűkebb helyekre is befér. Különösen a fordulékonyságát kedveli. Könnyű, üzemanyag-takarékos, és kezelése fölöttébb egyszerű. A másik traktor lenyűgöző teljesítménnyel bír, erős, stabil és strapabíró. Bármit képes felemelni. Most azonban felejtse el a két traktoros gondolatot, hiszen a John Deere 5R traktor mindezekkel a tulajdonságokkal egyszerre rendelkezik.
Az új JD 5R széria 90-125 LE teljesítménytartományt lefedő négy modellből áll: JD 5090R, JD 5100R, JD 5115R, JD 5125R.

Kompakt és robosztus felépítés

A 8,6 tonna maximális megengedett tömeg tekintetében az új 5R traktor 4,3 tonnás terhelhetőségével óriási, 48 %-os fejlődést jelent az előző szériákhoz képest. Így az új 5R traktor akár egy másik 5R traktort is elbírna! A kompakt méreteit jól mutatja a 2,25 m-es tengelytávolság és a 3,75 m-es fordulási sugár.

A John Deere traktor fülkéjét látjuk a vezető szemeszögéből, amint épp csomagolt bálákat pakol a homlokrakodóval

Nagyszerű a szántóföldön

Az 5R széria erőforrása 4 hengeres, 4,5 literes John Deere PWX dízelmotor (Stage IIIB) „Csak Diesel”, az erőátvitelt pedig opciótól függően a következő váltóművek biztosítják:
• 16/16 CommandQuad manuális sebességváltó (négy tartományban, négy powershift sebességgel)
• 16/16 CommandQuad (opcióban automata kapcsolási funkcióval)
• 32/16 Command8 nyolc powershift sebességgel (alapkivitelben automata kapcsolási funkcióval)

John Deere 5R és egy John Deere bálázó, mely éppen hegyvidéken szenázst báláz

Kiváló kilátás

Az új, alacsony kialakítású motorháztetőnek, a kereszttartó nélküli panorámás szélvédőnek, valamint az üvegezett tetőablaknak köszönhetően Ön bámulatos kilátást élvezhet az új 5R fülkéjéből.

A John Deere traktor fülkéje belülről.

Emelésre tervezve

Párosítsa az 5R traktort a JD 543R vagy a JD 603R homlokrakodóval, és éljen a hatékony és könnyű kezelhetőség előnyeivel. A homlokrakodó felszerelése nem is lehetne gyorsabb, biztonságosabb vagy kényelmesebb a beépített automata gémrögzítő önbeállító rendszerével. A homlokrakodó lecsatlakoztatása a traktorról ugyanilyen egyszerű. Akár kanalakkal, villákkal, csipeszekkel, bálatüskékkel vagy elevátorokkal dolgozik, automata rögzítő rendszerrel bármilyen munkaeszköz csatlakoztatását és lecsatlakoztatását automatikusan végezheti.

A homlokrakodóval felszerelt John Deere 5R műtrágyapakolás közben.