A John Deere F440M bálázó 5 leghasznosabb tulajdonsága

2017. június 14. szerda

A John Deere F440M bálázó 5 leghasznosabb tulajdonsága

A fixkamrás bálázók piacán a John Deere F440M Multicrop bálázógép egy univerzális megoldás, amelynek most a legfontosabb előnyeit mutatjuk be.

Nedves szilázs bála vagy száraz szalmabála készítésére is alkalmas

A bálakamra-ajtóban a tömörítő görgők helyett egy rúdláncos kivitelű anyagtömörítő szerkezet található. A rudak körbeölelik a bálát, így az anyagmegcsúszás veszélye csökken, a hagyományos fixkamrás, „pusztán” görgős kivitelű bálázógépekhez képest. Ez garantálja az F440M fixkamrás bálázó univerzalitását, legyen szó nedvesebb szilázs-, szenázsbálák vagy éppen száraz szalmabálák készítéséről. Biztos lehet benne, hogy száraz körülmények között is bálázhat.

Igényhez alkalmazkodó aprítás

Elődaraboláshoz kapcsolja be egyszerűen, egy hidraulikus munkahenger segítségével az elődaraboló késeket. A kések mindegyike rugós biztosítású. Akadály esetén egyszerűen ki tud térni minden egyes ellenkés, ezzel megakadályozva a gép sérülését vagy a késtörést. Eltömődés esetén pedig engedje le a hidraulikusan működő terménytovábbító fenéklemezt, és már bálázhat is tovább. Mindez a megállásoktól mentes munkanapot biztosítja.

Nagy teljesítmény az integrált csigás rotor segítségével


A nagy haladási sebességet, így több elkészített bálaszámot a robusztus galvanizált rendfelszedő, és az integrált csigás rotor biztosítja, mely megbirkózik a nagyméretű rendekkel is. A középrehordó csigák egy elemként a rotor szélein kerültek kialakításra („integrált csigás” rotor). A piacon létező legnagyobb átmérővel, egyedülálló merevséget, tökéletes anyagáramot jelent.

Karbantartása egyszerű


A tökéletes minőségű munka mellett alapelvárás a karbantartás minél gyorsabb elvégzésének lehetősége. Ezért az egyben nyíló műanyag oldalburkolatok, az állandó kenést biztosító automata olajzó az alapfelszereltség részét képezik.

CoverEdge bálaszél kötözési technológia a John Deere szabadalmából


A tökéletes hengeres bálaalak biztosításához alapfelszereltség a John Deere által szabadalmaztatott CoverEdge bálaszél-kötözési technológia. Egyediségét az adja, hogy a bálaháló szélesebb, mint a bála, így a bálaszéleket is bekötözi 6-7 cm szélességben. A tökéletes bálaszél eredménye a kisebb beázás, a csomagolt bálák esetén pedig nincs kitüremkedő bálaszél, nincs a fólia alatt „légbuborék”, hogy tökéletes legyen az erjedés.