3 intelligens megoldás a John Deere R900 Isobusos permetezőgépen

2017. május 16. kedd

3 intelligens megoldás a John Deere R900 Isobusos permetezőgépen

A növényvédelem és a tápanyagellátás költségeit csökkenthetjük a táblán végzett folyamatok alatt kijutattott kemikáliák veszteségének minimalizálásával. A John Deere R900 permetezőgép ideális választás, ha egy hektárra vetítve nagyobb teljesítményt és alacsonyabb költségeket szeretne. Az alábbiakban három olyan tulajdonságát mutatjuk be a családnak, mellyel egyszerűbbé és gazdaságosabbá válik a munkavégzés.

A permetezési folyamat minden egyes elemét optimalizálta a szériában a gyártó: a munka megtervezésétől és a feltöltéstől, a közúti szállításig és permetezésig, illetve az öblítésen keresztül egészen a vegyszermaradvány kezeléséig. A minősített Isobus technológiának köszönhetően a vezérlés sokkal könnyebben megvalósítható a traktorból.

Lássuk hát a három legkiemelkedőbb ismérvét!

1.    PowrSpray rendszer

A rendszerben a feltöltő folyadékkör, illetve a permetezési kör teljesen független egymástól. A hagyományos gépekhez képest 45%-al csökken az öblítendő keverék mennyiségének felhasználása. A hidraulikus meghajtású 1200 l/perc teljesítményű centrifugál szivattyú felel a kategóriájában a leggyorsabb feltöltésért (6200 literes tartály 5,2 perc alatt), az állásidő csökkentéséért. A DRY RUN PROTECTION rendszer automatikusan védi a szivattyúk folyadék nélküli működését, ezzel védve az eszközt a “száraz” járástól.


 

A keverésért, az öblítésért és a bekeverésért egy 1000 l/perc teljesítményű, szintén hidraulikus hajtású centrifugál szivattyú felel. A hidraulikus hajtásnak köszönhetően mindkét szivattyú alacsony traktor-fordulatszám mellett, maximális teljesítményen üzemeltethető, mely üzemanyagtakarékos üzemeltethetőséget nyújt.

 

permetező kör: 4: szivattyú; 5: keret;  6: keverőfúvókák; 7: visszatérő ág

feltöltő kör: 1: szivattyú; 2: bekeverőtartály;
feltöltő ága: 3: tartály feltöltő ág

 

2.    Bekeverés, keverés, öblítés


A PowrSpray rendszer célja az állásidő csökkentése és a lehető legprecízebb minőségi szabályozás elérése. A feltöltés során a bekeverő funkciót aktiválva a feltöltés szünetel, átkapcsol automatikusan tartálykeverésre és a bekeverésre tud koncentrálni a kezelő.

A rendszer egyedisége közé tartozik, hogy a tartálytérfogat függvényében változtatja a keverés intenzitását, ami csökkenti/kiküszöböli a kijuttatás minőségére hatással bíró habzás veszélyét.

A rendszer öblítésének folyamata a folyadékáram irányával megegyező a hatékony öblítés elérése érdekében. A keverési funkció paramétereinek beállítása, továbbá a többlépcsős és többfajta öblítési funkció a traktorfülkéből elvégezhető.

3.    DIRECT RATE CONTROL (DRC) rendszer

A DRC rendszer képes 3 másodperc alatt reagálni a legnagyobb kijuttatandó mennyiségeltérésekre is. A DRC, a rendszernyomás, a sebesség és a kijuttatandó mennyiség függvényében közvetlenül avatkozik be a szivattyú működésébe, ami lecsökkenti a rendszer reakcióidejét. A rekcióidők csökkentésével minimalizája a táblán keletkezett átfedést, kihagyást, dóziseltérést, illetve a nyomás-változás miatt keletkezett cseppméret-változást.

További információkért kattintson a linkre:

http://www.kite.hu/termekek/john_deere_r900i_sorozatu_vontatott_permetezok